Punctele Gastronomice Locale (PGL) sunt puncte de alimentație turistică de tip familial care oferă preparate alimentare specifice zonei geografice din care fac parte.
Mai exact, orice gospodărie din zona rurală care desfășoară activități de producție agricolă poate deschide un PGL, în care să servească turiștilor mâncare gătită din produsele obținute în gospodăria proprie sau de la alți producători locali înregistrați sanitar-veterinar.
Funcționarea unui punct gastronomic local presupune obținerea autorizării și respectarea normelor de igienă corespunzătoare siguranței alimentare.
Persoanele din județul Hunedoara interesate să deschidă un PGL în propria gospodărie sunt încurajate să urmeze cursurile GRATUITE de formare profesională organizate de Agenția Națională a Zonei Montane. Înscrierea la cursuri se poate face și online accesând link-ul https://azm.gov.ro/agentia-nationala-a-zonei-montane…/
Până la acest moment, în județul Hunedoara funcționează șapte puncte gastronomice locale, urmând ca în viitorul apropiat să obțină autorizare și altele.
Cârcotașii din regiunea sudică a județului nostru susțin cu tărie că un șef important, cu…
Prof. univ. dr. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani Pentru că a reușit să atragă…
Femeia de 27 de ani, din Lupeni, a racolat o minoră în vârstă de 14…
Un tânăr din Țara Hațegului a cerut ajutor prin Serviciul de Urgență 112 reclamând că…
Magdalena Șerban O comunitate fără o sărbătoare dedicată este pe cale să-și piardă iubirea pentru…
Magdalena Șerban Nu e doar un Ținut al Pădurenilor, ci e un întreg patrimoniu cultural…