Categories: Actualitate

Cu ce s-a trezit scris pe pașaport un rus care a trecut granița din Ucraina în România. Vameșii români neagă implicarea

Polițiștii ucraineni de frontieră sunt acuzați că au ștampilat pa­șaportul unui cetățean rus cu celebra replică „Navă de război rusă, du-te dracului”, semnalează Euronews.

Timbre cu răspunsul sfidător
Replica „Navă de război rusă, du-te dracului” a fost rostită de gră­nicerii ucraineni de pe Insula Șerpilor la începutul invaziei ruse, în februarie. Răspunsul lor sfidător, după ce o navă rusă de război le-a cerut să se predea, a devenit atât de popular, încât Poșta ucraineană a scos timbre cu ea, iar ulterior au fost imprimate căni și tricouri, din vânzarea cărora a fost finanțată armata ucraineană. Cetățeanul rus Igor Zabotin acuză acum că aceas­tă replică i-a fost aplicată pe pa­șaport, cu o ștampilă, când a vrut să treacă din Ucraina în România, săptămâna trecută. Zabotin a distribuit pe Facebook imagini cu pașaportul său rusesc și o ștam­pilă nedatată, cu celebrele cuvinte scrise în chirilică, aplicată pe o pa­gină a documentului, lângă datele sale de identitate.

Probleme cu viza
Bărbatul afirmă că ștampila a fost adăugată pe documentul său de „forțele de frontieră ucrai­nene”, pe 15 august, când a în­cercat să treacă prin punctul de control Porubne/Siret, în regiunea Cernăuți din sudul Ucrainei. „Am părăsit granița ucraineană după îndeplinirea tuturor procedurilor și, în fața vămii românești, mi-am pregătit actele și mi-am deschis pașaportul”, a declarat el pentru Euronews. Atunci a descoperit ștampila. „Nimeni nu mi-a spus nimic la granița ucraineană. Militari sau vameși, nu știu cine a făcut asta”, a precizat el. Serviciul Gărzii de Stat de Frontieră din Ucraina nu a răspuns la solicitarea Euronews de a comenta acest caz. Într-o altă postare pe Facebook, Zabotin spu­ne că inițial i s-a refuzat in­tra­rea în România din cauza unei pro­bleme cu viza.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

o zi ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago