Categories: Sport

CS Hunedoara s-a impus pe terenul campioanei

Trupa de pe Cerna a câştigat derbiul etapei a VI-a din Liga a IV-a, impunându-se, scor 2-0, pe terenul campioanei en-titre, Inter Petrila. Lider al clasamentului a ajuns, printr-o conjunctură favorabilă, surpriza Victoria Călan, care în runda viitoare va evolua chiar pe terenul hunedorenilor.

E o victorie importantă, dar mai e mult de jucat!”
Considerate cele mai îndreptăţite echipe să spere la titlul de campioană în Liga a IV-a, Inter Petrila şi CS Hunedoara s-au întâlnit în meci direct pe terenul trupei din Valea Jiului. După un duel aprig disputat, oaspeţii s-a impus cu 2-0, prin reuşitele lui Şumuţiu (63 – penalti) şi Simionov (82), ultimul în urma unui contraatac. Victoria o face pe CS Hunedoara să rămână singura echipă neînvinsă din principala competiţie fotbalistică a judeţului, dar antrenorul ei crede că e prea devreme pentru ca alb-albaştrii să fie consideraţi favoriţi. „A fost un meci în care băieţii au fost disciplinaţi tactic, au stat bine în teren şi au respectat indicaţiile. E important că meciul cu Băiţa ne-a servit drept exemplu şi nu am mai răspuns provocărilor. Este o victorie importantă, nu ştiu dacă va mai câştiga cineva la Petrila, dar e prea devreme să tragem concluzii. Au trecut doar şase etape şi mai e mult de jucat”, a spus Mircea Alic jr.

„Îmi doresc ca titlul să se decidă pe teren!”
În schimb, Adrian Cîmpean, antrenorul lui Inter Petrila, s-a declarat nemulţumit de arbitraj şi o vede pe CS Hunedoara favorită la câştigarea campionatului. „E normal să fiu supărat, avem două meciuri la rând fără victorie, dar consider că înfrângerea cu Hunedoara a fost nemeritată. Nu mi se pare corect ca un derbi să fie condus la centru de un arbitru asistent (n.r. Alin Saraol). Nu caut scuze, nu a fost un meci bun făcut de noi, dar prea uşor a fost acordat penaltiul şi alte faulturi. În ritmul ăsta e clară situaţia, Hunedoara a luat o opţiune serioasă pentru titlu, dar eu vreau ca învingătoarea finală să se decidă doar pe teren. Hunedoara nu avea nevoie de arbitraj să câştige sâmbătă”, a spus antrenorul lui Inter Petrila.

Victoria Călan, liderul surpriză
Chiar dacă CS Hunedoara a învins la Petrila, noul lider al clasamentului este Victoria Călan. Trupa de pe Strei a trecut pe teren propriu de CNS Cetate II Deva, scor 2-0, prin „dubla” lui Mînja, şi are două puncte în faţa lui CS Hunedoara înaintea meciului direct din runda următoare. Trebuie precizat că Victoria Călan are un meci în plus jucat faţă de hunedoreni. „În ultimii ani am investit mult în echipă, începând de la sectorul juvenil până la cel de seniori. Mă bucură mult forma echipei de seniori şi cu atât mai mare e bucuria cu cât avem în componenţă doar oameni de-ai locului”, a spus Cristian Coroiescu, preşedintele clubului Victoria Călan. Între rezultatele rundei a şasea, două au surprins în mod special şi anume victoria Gloriei Geoagiu pe terenul lui Hercules Lupeni, campioana de acum două sezoane, şi remiza „smulsă” de CSM Vulcan, pe teren propriu, în faţa Şoimului Băiţa.
INTER PETRILA 0
Haring – Keszeg, Câmpean, Torkoş, B. Matei – Bocu, Kalai, C. Duma, Perşe (80 A. Dumitru) – A. Duma, Filip. Antrenor: Adrian Cîmpean
CS HUNEDOARA 2 (0)
Cobliş (46 Paşca) – Ionicescu (90+2 Ţene), Şumuţiu, D. Creciunesc, Mercurean – C. Creciunesc, Simionov, Herci, Bloj – R. Popa (85 Scorobete), Apachiţei (59 Marcu). Antrenor: Mircea Alic jr.
Arbitrii: Alin Saraol – Cristian Petrean, Cosmin Danciu (toţi din Deva)
Au marcat: Şumuţiu (63 – penalti), Simionov (82)
Liga a IV-a, etapa a VI-a
Inter Petrila – CS Hunedoara 0-2
Hercules Lupeni – Gloria Geoagiu 0-1
CSM Vulcan – Şoimul Băiţa 0-0
Minerul Uricani – Aurul Brad 1-4
Aurul Certej – Universitatea Petroşani 2-0
Jiul Petroşani – Dacia Orăştie 2-3
Victoria Călan – CNS Cetate II Deva 2-0
Retezatul Haţeg a stat.
(Ovidiu Mănăstire)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Cârcotașii se dis­trează tare și poves­tesc prin zonă că un edil s-a supărat pe un…

2 zile ago

Bulina albă

Angelica Georgeta Tomuța, directorul executiv al AJOFM Hunedoara Pentru că a pus în practică proiecte…

2 zile ago

Bulina neagră

Cosmin G., din municipiul Deva Pentru că a fost prins de polițiști conducând fără permis…

2 zile ago

COMUNICAT DE PRESĂ. SALARIUL MINIM BRUT SE MAJOREAZĂ DIN IANUARIE 2023

Creșterea salariului minim brut, la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, este un…

2 zile ago

O nouă specie de dinozaur a fost descoperită în Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului

O nouă specie de dinozaur, denumită Transylvanosaurus platycephalus - Reptila cu cap turtit din Transilvania,…

2 zile ago

Edilul șef Florin Oancea: Zonă de agrement, investitori și turism la Deva

Adriana Năstase Reporter - Un proiect ambiţios al Primăriei municipiului Deva, anunțat în urmă cu…

2 zile ago