Categories: Sport

CS Hunedoara e noul lider al Ligii a IV-a

Echipa pregătită de Mircea Alic jr. a învins pe Victoria Călan în derbiul rundei a VII-a şi a preluat de la aceasta poziţia de lider în principalul eşalon fotbalistic judeţean, chiar dacă are un meci mai puţin jucat decât urmăritoarele sale. În schimb, campioana Inter Petrila a făcut „instrucţie” cu Şoimul Băiţa, administrându-i acesteia una din cele mai usturătoare înfrângeri de pe teren propriu.

Călanul „s-a ţinut” bine în derbi
Etapa şi liderul, aşa s-ar putea caracteriza într-o singură expresie evenimentele petrecute în ultimele runde ale Ligii a IV-a Hunedoara. După ce acum două etape pe primul loc se situa Inter Petrila iar săptămâna trecută prima poziţie a fost preluată de Victoria Călan, de sâmbătă, şefia e deţinută de CS Hunedoara. Trupa lui Mircea Alic jr. a învins în derbiul etapei a VII-a pe Victoria Călan, scor 3-2, şi a preluat de la aceasta poziţia de lider. Hunedorenii au condus cu 1-0 şi 2-1 în prima parte, prin reuşitele lui Herci şi Bloj, pentru oaspeţi punctând Muntean. În partea secundă, Cristi Creciunesc a făcut 3-1 iar Roşca a stabilit scorul final. Alb-albaştrii au trecut astfel pe primul loc al ierarhiei, chiar dacă au un meci mai puţin decât următoarele trei echipe clasate în urma lor.

Şoimul, „jumulit” pe propriul teren
Inter Petrila, campioana en-titre a judeţului, şi-a revenit după eşecul din runda precedentă şi a obţinut o victorie categorică la Crăciuneşti, în faţa Şoimului Băiţa. Echipa lui Adrian Câmpean s-a impus cu 5-0, prin golurile lui Matei (2), Kalai (2) şi Keszeg, golgheterul Kalai marcând un gol din penalti. Duelul care a consemnat cea mai usturătoare înfrângere a Şoimului Băiţa în propriul fief a avut un moment cheie la scorul de 1-0 pentru oaspeţi, portarul lui Inter, Haring, apărând penaltiul executat de antrenorul Şoimului Băiţa, Ioan Pisoiu. De remarcat că Haring a apărat şi în primăvară un penalti la Crăciuneşti, executat atunci de Lintaru, în duelul încheiat 0-0, în care Şoimul mai ratase o lovitură de pedeapsă.

Hercules, victorie pentru alinarea dramei
Victorii clare pe teren propriu au obţinut Gloria Geoagiu şi Dacia Orăştie, în faţa celor de la Minerul Uricani respectiv CSM Vulcan, iar Retezatul Haţeg s-a impus fără probleme la Brad. Cu toată drama prin care a trecut Hercules Lupeni săptămâna trecută, după ce Raul Cismaşiu, un fotbalist al echipei, a rămas captiv în mină, trupa lui Dan Voicu s-a impus lejer pe terenul Universităţii Petroşani. Singura remiză a etapei s-a înregistrat la Deva, unde CNS Cetate II şi Aurul Certej au încheiat partida fără goluri.
Liga a IV-a, etapa a VII-a
CS Hunedoara – Victoria Călan 3-2
Şoimul Băiţa – Inter Petrila 0-5
Gloria Geoagiu – Minerul Uricani 5-0
Dacia Orăştie – CSM Vulcan 4-0
Universitatea Petroşani – Hercules Lupeni 0-2
Aurul Brad – Retezatul Haţeg 1-4
CNS Cetate II Deva – Aurul Certej 0-0
Jiul Petroşani a stat
(Ovidiu Mănăstire)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago