Categories: Eveniment

Criminal eliberat din greşeală, reîncarcerat

Andreea Lazăr

O eroare a magistraţilor Curţii de Apel Alba l-a pus în libertate pe hunedoreanul Costel Petresc (foto), acuzat că şi-a ucis soţia, turnând benzină peste ea şi dându-i foc. La începutul lunii februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti l-a condamnat la 12 ani de închisoare, numai că ucigaşul a dispărut de la domiciliu.

Poveste cu tâlc

Povestea hunedoreanului începe la sfârşitul anului 2009. Atunci, din gelozie, Costel Petresc, de 50 de ani, a turnat benzină peste femeie şi i-a dat foc. Acesta a fost arestat preventiv pentru omor, dar a fost eliberat de Curtea de Apel Alba. Bărbatul şi-a recunoscut fapta pentru care Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la 12 ani de închisoare. Sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba. În timpul judecării recursului, magistraţii au omis să-i prelungească acuzatului mandatul de arestare, astfel încât, în luna septembrie 2010, acesta a fost eliberat. Deoarece magistraţii din Alba au menţinut pedeapsa dată de Tribunalul Hunedoara, procesul s-a mutat la Înalta Curte de Justiţie Bucureşti. Instanţa bucureşteană s-a pronunţat în 7 februarie 2011, sentinţa fiind aceeaşi: 12 ani de închisoare. Numai că, acuzatul a dispărut de la domiciliu.

Găsit în Uricani, în urma unei razii

Bărbatul nu s-a bucurat foarte mult de libertate. Mandatul de ridicare în vederea executării pedepsei l-a primit miercuri seara, de la poliţiştii hunedoreni. Potrivit reprezentanţilor IPJ Hunedoara, bărbatul a fost găsit la locuinţa sa şi nu a încercat să fugă sau să se ascundă de poliţişti. Costel Petresc a fost încarcerat în Penitenciarul Bârcea Mare, unde îşi va petrece următorii 11 ani.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago