Categories: Actualitate

Cozma, amendat de Ziua Marinei

Carmen Cosman

Miron Cozma (foto), fostul lider al minerilor din Valea Jiului, care se află pe litoral încă de la începutul sezonului estival, a fost amendat de jandarmi chiar de Ziua Marinei.
Cozma, alături de un revoluţionar constănţean, au fost acuzaţi de forţele de ordine de instigare. Chiar dacă nu mai este în fruntea maselor de mineri, pe care să le conducă în mineriade, fostul lider al minerilor din Valea Jiului pare să nu-şi fi pierdut spiritul combativ odată cu ieşirea la pensie. Ieri, Miron Cozma şi revoluţionarul constănţean Nicolae Mavrodin au fost amendaţi cu câte 500 de lei, după ce au fost acuzaţi că au tulburat evenimentele prilejuite de Ziua Marinei, desfăşurate în apropierea falezei Cazinoului din Constanţa.

A fost preluat de ambulanţă

Potrivit jandarmilor, cei doi au fost sancţionaţi pentru instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice, potrivit articolului 26, litera e, din Legea 60. Practic, Miron Cozma şi liderul revoluţionarilor constănţeni, Nicolae Mavrodin, alături de alte persoane, au scandat mai multe lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu, ajutaţi şi de o portavoce. Imediat, cei doi au fost înlăturaţi din mulţime de către jandarmi, iar ulterior, au fost amendaţi cu câte 500 de lei. În timpul incidentelor, liderului revoluţionarilor constănţeni i s-a făcut rău şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluat de o ambulanţă. Miron Cozma susţine, însă, că lui Mavrodin i s-a făcut rău după ce a fost lovit de către un jandarm, lucru infirmat de forţele de ordine. În plus, susţine că manifestarea anti-Băsescu nu a fost organizată de revoluţionari şi că nu este interzis prin lege să ai o portavoce. „Scrie undeva în lege că e interzis să deţii portavoce, chiar şi la o manifestaţie publică, portavocea e interzisă prin lege? Nu. Şi atunci, care-i problema ?“, a mai spus Cozma.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Si in plus acest Cozma a strigat si lozinci antiprezidentiale fapt ce a suparat pana si pe "Mineri Vaii Jiului". Sa-i fie rusine!

Recent Posts

Târgul de la Pui, vestitorul primăverii

Magdalena Șerban De 1 Mai, negoțul a fost la rang de artă, în vestitul târg…

5 minute ago

Medici noi, la Spitalul Municipal Brad. Ce specializări au

Magdalena Șerban Încă de la începutul anului, echipa medicală a Spitalului Municipal Brad este într-o…

11 minute ago

Așa ceva! Candidaturile AUR riscă să fie invalidate pentru că listele nu au fost semnate de președinții organizațiilor județene

Partidul AUR a fost în profunde ten­siuni în ultima perioadă, ca ur­mare a faptului că…

12 minute ago

Primarul comunei Carbăl, Mircea Costa, deja câștigător la alegerile locale

Județul Hunedoara are din nou o premieră. După comunitatea din Bătrâna, acum este vorba de…

13 minute ago

Spectacol de spectacol la Deva. Au câștigat, dar rămân pe locul al treilea

Echipa de futsal CSM Deva a jucat recent în fața propriilor suporteri, într-un meci contând…

15 minute ago

Corvinul Hunedoara așteaptă licența pentru Europa. Ce se întâmplă dacă va câștiga Cupa României

Corvinul Hunedoara a reușit per­for­manța de a ajunge în finala Cupei României. În eventualitatea în…

16 minute ago