Categories: EvenimentFlash

Coşurile Hunedoarei, puse la pământ

Andreea Lazăr

Ruinele şi peisajul dezolant de la intrarea în municipiul Hunedoara vor fi înlocuite cu un cartier rezidenţial. Operaţiunea de curăţare a zonei a început la sfârşitul săptămânii trecute, când trei dintre cele opt coşuri de fum au fost puse la pământ.

Începe procesul de ecologizare
Cele opt coşuri de fum ale fostului Combinat Siderurgic din Hunedoara vor fi doborâte, pe rând, de muncitori. Primele trei au „căzut” deja, restul urmând să fie demolate pe parcursul acestei săptămâni. Potrivit directorului general ECO SID Hunedoara, Gheorghe Cical, aceasta reprezintă prima fază a proiectului de ecologizare, iar turnurile vor fi demolate prin piconare. „Am ales varianta de deomolare prin piconare, deoarece este un procedeu mult mai sigur. Se putea face şi prin detonare de explozibil, însă procedura era una periculoasă şi risca să afecteze structura caselor şi a blocurilor din zonă”, a declarat directorul Gheorghe Cical.

Proiecte mari pentru platforma siderurgică
Demolările în zona vechii platforme siderurgice au început în urmă cu doi ani. De atunci, au fost „curăţate” peste 100 de hectare din totalul de 138 ha. După finalizarea proiectului de ecologizare, terenurile urmează să fie redate comunităţii. În Planul Urbanistic al Primăriei Hunedoara, fosta platformă siderurgică este transformată într-un cartier rezidenţial, care va cuprinde zone de agrement, dar şi un parc industrial.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • nu trebuiau daramate acele cosuri ale cuptoarelor de la OSM -uri , ele reprezinta unul din simbolurile hunedoarei , asa cum inaintasii nostrii ne-au lasat castelul si nu l-au daramat dupa ce nu a mai fost locuit, tot asa si noi trebuia sa lasam urmasilor acele cosuri , trebuiau renovate, consolidate , vopsite si lasate acolo , puteau fi lasate si reprezentau un loc de atractie al orasului. se curata si aranja zona in jurul lor , se putea infiinta un mic parculet ....nu mai daramati istoria fratilor . de ce nu s-a daramat furnalul de la govajdia, de ce nu s-a daramat centru vechi ? de vreti sa stergeti urmele unor activitati care au reprezentat ceva pentru orasul asta . acum plangem dupa mocanita , maiine vom plange si dupa aceste cosuri ,
    domnule primar cred ca primaria ar trebui sa se implice , e cel mai simplu sa distrugi , dar conservati urmele lasate de siderurgie in acest oras pentru ca ne reprezinta .
    DOMNILOR MAI SI CONSTRUITI IN ACEST ORAS , NU DOAR DARAMATI !!!

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Felicitare Florii

46 de minute ago

Felicitare Florii

47 de minute ago

Felicitare Florii

47 de minute ago

Felicitare Florii

49 de minute ago

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

51 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

51 de minute ago