Categories: Actualitate

Copilași folosiți la cerșit de propria mamă

Mama minorilor și-a învățat lecția și a realizat că trebuie să se schimbe astfel încât minorii să aibă parte de educație, un trai decent și un viitor. Prin urmare, asistenții sociali au stabilit că minorii nu mai sunt în pericol și pot crește alături de mamă.
Aceștia fuseseră plasați la o fun­dație de ocrotire din Petroșani, după ce polițiștii din Gorj i-au găsit la cerșit în Târgu Jiu. Minorii au arătat în fața judecătorilor că vor să locuiască îm­preună cu mama lor, iar dorinţa lor a fost exprimată la o vârstă la care se poate considera că au dobândit matu­ritatea necesară pentru a-şi exprima părerea cu privire la mediul în care do­resc să fie crescuţi. ”Tribunalul apre­ciază că minorii, la momentul actual, nu sunt copii lipsiţi de ocrotire părin­tească – situaţie în care constată că nu mai este necesară exercitarea vreunei măsuri de protecţie specială, fiind în interesul superior al minorilor să fie reintegraţi în familie”, se arată în so­luția Tribunalului prin care s-a decis ad­mi­te­rea cererii formulate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Pro­tecţia Copilului Hunedoara. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • dgaspc are în propria ogradă un caz special: „copiii cu flori” care se plimbă cu mama lor, care-i supraveghează și le adună banii dați de unii naivi. de ani de zile se întâmplă și nici un asistent social sau polițist local nu vede realitatea.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

9 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

9 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

9 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

9 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

9 ore ago