Contre între politicieni la o dezbatere publicã

Oana Mihnea

Prezent la Deva, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Vasile Şalaru, a făcut ieri o declaraţie neaşteptată în privinţa modului cum doi deputaţi hunedoreni liberali au ales să se prezinte în faţa a sute de profesori din judeţ.
Acesta a considerat că tot ce au spus deputaţii PNL Carmen Hărău şi Bogdan Ţîmpău a fost total deplasat şi nepotrivit pentru o festivitate dedicată sferei educaţionale.
A protestat vehement
„Deputatul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău, şi-a permis la întâlnirea cu profesorii să îndemne lumea să se înscrie în PNL, într-un spaţiu în care nu se face decât politica şcolii şi atât. Nu i-am dat replica doamnei deputat acolo, dar am părăsit sala, în semn de protest. Este inadmisibil ca într-o instituţie de învăţământ să facem în acest mod politică. Protestez în mod vehement, în numele ALDE, pentru transformarea IŞJ Hunedoara în tribună politică a PNL. Ca să fie deplină penibilitatea doamnei Hărău, mai este un deputat, Ţîmpău, care ne aduce aminte prin citate din Napoleon de doctrina PNL. Parcă ar fi fost proşti acolo, totuşi, sunt dascăli, nu tractorişti. Ne-a jignit inteligenţa, iar eu mă simt ofensat. Voi cere parlamentarilor noştri o interpelare în Parlament şi o analiză în privinţa aceasta, profitând de înregistrările existente de la momentul respectiv“, a declarat Vasile Şalaru.
Contactată de MESAGERUL HUNEDOREAN, deputatul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău, a precizat: „Dacă domnului secretar de stat nu i-a fost ruşine când a văzut filmuleţul prezentat cu realitatea din învăţământul românesc, îmi pare foarte rău, înseamnă că a fost acolo degeaba. Dascălii trebuie să lase modestia la o parte şi să pretindă din partea partidelor politice locul pe care îl merită. Ei sunt promotori ai disciplinei în societate, fără contribuţia lor în masă la dezvoltarea educaţiei, suntem o naţie pierdută. Trebuie să se implice în politică şi în comunitatea locală, pentru că au potenţial şi pot face acest lucru mai bine decât oricine. Sunt foarte bine pregătiţi, au toate cunoştinţele necesare şi trebuie să îşi spună cuvântul. PNL are uşile deschise pentru noi membri de partid, competenţi“, a conchis Carmen Hărău.
Deputatul Bogdan Ţîmpău s-a arătat surprins de afirmaţiile secretarului de stat. „Am vorbit la IŞJ Hunedoara în calitate de părinte, pentru că am un copil la şcoală, în calitate de profesor, pentru că tatăl meu face parte din această categorie. Am vorbit şi despre implicarea pe care cadrele didactice trebuie să o aibă în orice activitate, politică sau nu. Aici am venit cu citatul din Napoleon Bonaparte, care spune că atunci când vrei un lucru bun făcut, trebuie să îl faci tu însuţi. Mi s-a părut că secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a avut la întâlnire o atitudine deplasată, a tot ieşit şi intrat în sală de mai multe ori. Cred că a chiulit în primii şapte ani de viaţă, i-a făcut la fără frecvenţă“, a declarat Bogdan Ţîmpău.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

23 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

23 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

23 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

23 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

23 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

23 de ore ago