Categories: ActualitateFlash

Consulul Germaniei la Sibiu s-a întâlnit cu primarul Devei

Oana Mihnea

La invitaţia primarului Petru Mărginean, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, Judith Urban, a ajuns ieri la Deva. Discuţiile din cadrul întâlnirii s-au axat pe potenţialul oraşului, proiectele aflate în derulare şi cele care vor urma, dar şi pe problemele cu care se confruntă administraţia locală şi cetăţenii.
Şi bune, şi rele
În primul rând, Judith Urban a dorit să ştie ce firme mari activează în municipiul Deva, din ce surse sunt realizate investiţiile şi ce presupune proiectul Velo City, care se doreşte a fi realizat în parteneriat cu Primăria municipiului Sibiu. La capitolul investiţii şi dezvoltarea sectorului de firme mici şi mijlocii s-au punctat în timpul discuţiilor facilităţile pe care Deva le oferă investitorilor interesaţi să dezvolte afaceri în zonă, şi anume, reduceri la taxe şi impozite şi terenuri care pot fi puse la dispoziţia oamenilor de afaceri. Edilul Devei a punctat şi neajunsurile comunităţii, din perspectiva lipsei locurilor de muncă şi a situaţiei delicate în care se află Termocentrala Mintia.
Deva, promovată în Germania
Consulul Judith Urban şi-a manifestat interesul şi faţă de proiectele turistice de dezvoltare a zonei pe termen lung şi a făcut câteva propuneri pentru promovarea Devei. Atât obiectivele turistice importante din Deva, cât şi din judeţ, vor fi promovate în rândul agenţiilor de turism din Germania. Mai mult, consulul a promis că va mijloci întâlniri cu directorii unor firme germane importante din judeţele Sibiu şi Alba, iar Consulatul de la Sibiu se va implica şi în sprijinirea unor acţiuni culturale în municipiu, care să aducă aici artişti de origine germană.
Primarul Devei, Petru Mărginean, va fi invitat la o întâlnire a Clubului Oamenilor de Afaceri din Sibiu, unde va putea să prezinte potenţialul şi oportunităţile de afaceri ale municipiului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago