Consultaţii medicale gratuite pentru refugiaţii din Ucraina

Peste 130 de refugiaţi ucraineni, dintre care 60 sunt copii, au beneficiat, sâmbătă, de consultaţii medicale gratuite pe dife­rite specialităţi medicale, în cadrul a două acţiuni de evaluare medicală ce au avut loc în oraşele Haţeg şi Hunedoara.

Greu de înțeles din fața televizorului
O echipă de medici de la spitalele din Deva, Timişoara, Hunedoara, Orăştie şi Haţeg a asigurat consultaţii pe diverse specialităţi, cum ar fi cele de medicină in­ternă, cardiologie, pneumologie, neuro­lo­gie, pediatrie şi ORL. De asemenea, per­soa­nele au putut beneficia de explorări spe­ci­fice, cum ar fi ecografia cardiacă, abdomi­nală şi a vaselor de sânge, EKG, spirometrie, examinări ORL, măsurarea tensiunii ar­te­riale, analize de laborator.
Evaluarea medicală a fost organizată de Asociaţia pentru ATI „Aurel Mogoşeanu”, coordonată de profesorul universitar Dorel Săndesc, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.
„Drama acestor oameni nevinovaţi, care au fugit din calea unui război nemilos, este greu de înţeles din faţa televizorului însă când le întâlneşti privirile în care se ci­tesc deopotrivă disperarea şi speranţa, înţelegi adevărata realitate”, a declarat pre­şe­dintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care a fost prezent, alături de pre­fectul Călin Marian şi mai mul­te autorităţi judeţene şi locale, la ac­ţiunea derulată în sprijinul refugiaţilor din Ucraina.
Acţiunea face parte din Caravana „Împreună pentru viaţă”, fiind sprijinită de Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, împreună cu primăriile din Haţeg şi Hunedoara şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

8 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

8 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

8 ore ago