Categories: Actualitate

Condamnaţi după ce au jefuit în timpul stării de urgenţă

Maximilian Gânju

Cinci tineri sunt autorii mai multor furturi din locuinţe, aceştia acţionând în perioada stării de urgenţă, când riscul să fie prinşi era mult mai mare, ceea ce s-a şi întâmplat. Printre membrii grupării s-a aflat şi un minor, toţi fiind prinşi după ce au golit o vilă de bunurile de valoare. Tinerii au fost condamnaţi de Judecătoria Deva.
Gruparea specializată în spargeri de lo­cuinţe a fost destructurată după ce o vic­timă a sesizat că locuinţa i-a fost jefuită şi a anunţat Poliţia Deva. O patrulă de ordine publică din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Şoimuş s-a deplasat spre comuna Băiţa, iar în localitatea Lunca, poliţiştii au identificat în trafic un autoturism al cărui conducător auto, la semnalele regulamentare ale poli­ţiş­tilor, a refuzat să oprească. Autoturismul a fost urmărit de poliţişti până în loca­litatea Vălişoara, unde agenţii de poliţie au reuşit oprirea autovehiculului în cauză.
În interiorul autoturismului, condus de un tânăr de 19 ani, din satul Cristur, care nu avea permis de conducere, au fost mai fost identificaţi alţi patru tineri: unul în vârstă de 24 de ani, din comuna Băiţa (cu ante­ce­dente penale) şi trei din municipiul Deva (în vârstă de 15, 19 şi 20 de ani). În portba­gajul autovehiculului au fost găsite mai multe bunuri sustrase de la imobilul din comuna Băiţa. Florin Vătămanu, Mihai Josan, Călin Almăşan şi Valentin Almăşan au fost găsiţi vinovaţi de judecătorii din Deva şi condamnaţi la închisoare. Vătă­manu a primit 1 an şi opt luni închisoare pentru furt calificat şi 9 luni închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis. Pedeapsa finală primită a fost de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare. Josan a fost condamnat la 4 ani şi 11 luni de închisoare cu executare. Almăşan Călin a fost condamnat la un an şi jumătate cu suspendare, la fel ca şi Almăşan Valentin. Minorul M. A. a primit o pedeapsă ne­privativă de libertate. Anchetatorii au pro­bat că gruparea, profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă existentă în România, prin escaladare şi efracţie au comis mai multe furturi, cât şi alte infrac­ţiuni. Sentinţa instanţei de fond nu este definitivă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

12 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

12 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

12 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

12 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

12 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

12 ore ago