Categories: Actualitate

Condamnat pentru tentativă de omor, a cerut achitarea

Puțin peste trei ani de închisoare a primit un tânăr de 28 de ani, din Gorj, aciuat prin județul nostru, după ce l-a înjunghiat în gât pe patronul unui bar din zona Ilia.
Potrivit anchetei, incidentul a avut loc la barul pe care-l deține victima. După ora închiderii, în timp ce făcea curat alături de concubina sa pe terasa loca­lului, un client bătut i-a cerut să-l ser­vească cu un pahar cu whisky. Bărbatul a refuzat și de aici s-a ajuns la o al­tercație. Ion Grecu l-a lovit în partea din spate a gâtului cu cuțitul pe administra­torul barului. Victima a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Deva și a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Agre­sorul a fost condamnat de Tribu­nalul Hunedoara la 3 ani și 4 luni în­chisoare cu executare pentru tentativă de omor, însă a făcut apel. De cealaltă parte, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au consi­derat că individul a primit o pedeapsă prea mică și au cerut Curții de Apel Alba Iulia să dicteze o nouă condamnare. „Curtea opinează că pedeapsa de 5 ani în­chisoare aplicată inculpatului cores­punde necesităților și posibilităților reale de reeducare a inculpatului, fiind aptă să contribuie la formarea unei ati­tudini corecte și responsabile a aces­tuia față de normele de conviețuire so­cială; pedeapsa de 5 ani închisoare se cir­cumscrie standardelor de propor­ționalitate dintre sancțiune și com­por­tament, ne excedând necesităților și po­sibilităților reale de reeducare a in­culpatului”, se arată în soluția Curții de Apel Alba Iulia, care este definitivă. (M. Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

21 de minute ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

22 de minute ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

22 de minute ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

23 de minute ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

24 de minute ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

28 de minute ago