Categories: Actualitate

A scăpat momentan de închisoare

Maximilian Gânju

Un bărbat de 55 de ani, din Aninoasa, acuzat de tentativă de omor, a scăpat de condamnare la instanţa de fond, însă procurorii nu sunt de acord cu judecătorii Tribunalului Hunedoara. Victima suspectului de tentativă de omor este cercetată şi ea penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.
Fapta care o putea costa viaţa pe victimă s-a petrecut în urmă cu aproximativ un an de zile, iar suspectul, Valerius Muntean, s-a enervat la culme că nu primeşte suficienţi bani pentru băutură. A pus mâna pe un cuţit şi şi-a înjunghiat concubina în zona gâtului. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara l-au trimis în judecată pe individ, acuzându-l de tentativă de omor, dar victima şi-a schimbat repetat declaraţiile şi n-a vrut să-l vadă pedepsit pe agresor. În aceste condiţii, instanţa de fond s-a văzut nevoită să-l achite pe individ şi să ceară procurorilor anchetarea femeii pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara n-a fost de acord cu soluţia şi cu probele din dosar şi încearcă să convingă completul Curţii de Apel Alba Iulia să-l condamne pe suspect. Instanţa a cerut audierea unor martori, o expertiză, şi a stabilit şi termen pentru administrarea probelor pentru 24 octombrie a.c. Ancheta a arătat că după ce şi-a înjunghiat concubina, individul a fugit de acasă, dar a fost prins de poliţişti. Victima a stat internată în Spitalul de Urgenţă Petroşani mai bine de două săptămâni de zile până să poată discuta cu procurorii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

12 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

12 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

12 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

12 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

12 ore ago