Comunicat de presă. Apel la echilibru şi unitate

România face progrese remarcabile, atât din punct de vedere economic, cât şi social. Chiar dacă procesul de dezvoltare a societăţii nu poate fi parcurs de pe-o zi pe alta, românii au deja motive întemeiate pentru a nu mai părăsi ţara în care s-au născut.

Categoriile sociale încep să se bucure de salarii pe măsura muncii şi a pregătirii, competitive pe piaţa europeană a muncii. Eforturile Guvernului sunt vizibile prin măsurile sociale şi economice care, indiferent cât de belicoase sunt criticile adversarilor politici, contribuie la bunăstarea românilor.
De la preluarea guvernării de către coaliţia PSD-ALDE s-a reuşit reducerea cu 92.000 a numărului şomerilor din România. Salariul mediu net a crescut, de asemenea, cu 11,5% la finalul trimestrului I al acestui an, faţă de decembrie 2016, când coaliţia PSD-ALDE a preluat guvernarea. În cifre, de la 521 de euro, la 581 de euro salariul mediu net.
Mai mult, datele Eurostat confirmă că, faţă de anul 2016, sunt peste 695.000 de români care au ieşit din zona de sărăcie. În intervalul 2015 – 2016, numărul de persoane aflate în sărăcie şi risc de excluziune socială a crescut de la 7.435.000 la 7.694.000. La final de 2017, numărul acestor persoane a scăzut la 6.999.000.
2018 este anul în care creşterea economică se va baza pe creşterea nivelului investiţiilor. Cifra de afaceri în industrie a crescut în trimestrul I 2018 faţă de trimestrul I 2017, cu 13,7%. Această creştere indică o consolidare în zona industrială, ceea ce creează premisele unei creşteri sustenabile. Investiţiile străine directe, dacă ne raportăm cu primul trimestru din anul 2016, au crescut la finalul trimestrului I 2018 cu 57%, adică de la 0,88 miliarde de euro la 1,38 miliarde de euro.
În ceea ce priveşte evoluţia pensiei minime, peste 1,1 milioane de români au beneficiat de creştere cu aproape 26% a pensiei minime garantate: de la 89 de euro în 2016, la 112 euro în martie 2018, adică o creştere cu 25,8%. Pensia medie a crescut cu 12,1% de la momentul preluării guvernării, iar de la jumătatea acestui an va mai creşte cu încă 10%.
Acestea sunt datele oficiale care radiografiază evoluţia economică în primul trimestru al acestui an. Aşadar, mesajele alarmante rostite la Palatul Cotroceni, menite să discrediteze activitatea Guvernului, sunt în total dezacord cu realitatea confirmată chiar de organismele europene.
Un preşedinte responsabil ar trebui să genereze echilibru, nu să incite la ură. Pentru români, anul 2018 are o însemnătate aparte, iar ura şi dezbinarea nu-şi au locul nici în inimile noastre, nici în pieţele publice.
Respect şi apăr dreptul fiecărui român de a protesta şi de a critica acţiunile Guvernului dar, în aceeaşi măsură, respect dreptul României de a avea un viitor aşa cum l-au gândit înaintaşii noştri: independenţi, cu drepturi egale în raport cu partenerii internaţionali şi corecţi faţă de propriii cetăţeni, indiferent unde s-ar afla.
Eforturile disperate ale actualului preşedinte al României, Klaus Iohannis, şi ale susţinătorilor săi, de a critica Guvernul, folosind informaţii care nu au nici o legătură cu realitatea, incitând la ură şi dezbinare, sunt condamnabile cu atât mai mult, cu cât acestea au un singur scop, personal şi electoral, care vizează viitorul politic al lui Klaus Iohannis, nicidecum al României şi al cetăţenilor ţării noastre.
Natalia – Elena Intotero, deputat PSD de Hunedoara, ministrul pentru Românii de Pretutindeni

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Apel la unitate ? La ultima acțiune a CJ Hunedoara au participat doar pesediștii. Mă mir că nu-ți crapă obrazul de rușine cu astfel de baliverne.

  • Ce echilibru, ce unitate ? Nu ți-e Rușine ? Distrugeți țara dar nu vă pasă iar tu ești o nerușinată.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

18 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

18 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

18 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

18 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

19 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

19 ore ago