Categories: Actualitate

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Moţiunea de cenzură a arătat cine minte în politica românească!

Astăzi, în politica românească s-au despărţit apele. USR, PMP şi UDMR s-au poziţionat lângă PNL şi au format o Coaliţie a Pandemiei, aceste partide arătând clar că girează toate furturile şi minciunile PNL, lucruri demonstrate de raportul Curţii de Conturi, dar şi simţite de fiecare român în parte. Coaliţia Pandemiei este acea coaliţie subterană care deţine majoritatea în Parlament!
Chiar dacă moţiunea de cenzură, iniţiată de PSD cu gândul la oprirea jafului în România şi a bătăii de joc la adresa românilor, nu a fost votată azi, ea a reuşit totuşi să arate adevărata faţă a politicienilor din USR, PMP şi UDMR, care au dovedit clar că lupta lor cu puterea şi cu furăciunile acesteia este doar mimată.
USR şi-a anulat azi tot discursul anticorupţie. Prin absenţa lui, a demonstrat că a înghiţit pe nemestecate toate actele de corupţie şi a validat toate pilele şi politrucii puşi în funcţii publice de Guvernul PNL.
PMP a arătat că este doar un partid remorcă dependent de partidele aflate la guvernare.
Din interese pur politice, UDMR şi-a trădat electoratul şi a răspuns pozitiv la apelul lui Iohannis, care cu puţin timp urmă a sădit vrajba între etnici români şi cei maghiari.
Românii au avut şansa de a afla că USR, PMP şi chiar UDMR au o retorică electorală falsă atunci când critică guvernul. În realitate sunt parte a actului de guvernare şi sunt responsabile pentru toate prostiile pe care le face Guvernul PNL. Trebuie reţinut că atunci când Orban a avut nevoie de susţinerea lor s-au conformat imediat şi au răspuns ABSENT la votul moţiunii.
Oare aceşti politicieni şi-au întrebat electorii, din colegiile lor, desigur, ce părere au despre votul privind moţiunea? Oare oamenii care i-au trimis în Parlament sunt de acord ca aceştia să fie plătiţi fără să-şi asume nimic? Cum dau ochii aceşti parlamentari cu oamenii care i-au votat? Cum le vor explica faptul că nu sunt de acord cu mărirea pensiilor, cu mărirea alocaţiilor şi susţin mizeriile şi minciunile ordinare ale unui PNL care îşi bate joc de români în fiecare zi? Va fi oare vreun parlamentar de la aceste partide oprit şi felicitat pentru laşitatea demonstrată? Un vot negativ sau pozitiv ar fi arătat responsabilitate, însă, după cum s-a văzut, termenul le este străin celor de la USR, PMP şi UDMR.
Aşadar, chiar dacă rolul moţiunii de cenzură iniţiată de PSD ar fi trebuit să fie altul, adică să scape România de bătaia de joc a PNL, ea nu a fost totuşi în zadar: a despărţit scena politică exact în două, lămurind românii ceea ce trebuia lămurit de mult timp: în afară de PSD, nici unul dintre partidele care au lipsit la votul din Parlament nu luptă pentru români, ci fac jocurile murdare ale lui Orban şi Iohannis.
PSD se va reseta de la acest punct, aşa cum a promis de altfel şi preşedintele Marcel Ciolacu, atunci când a fost ales în fruntea partidului.
PSD a ieşit întărit şi promite românilor că, chiar dacă nu mai are majoritate în Parlament (deşi PNL spune altceva), el va continua să fie de partea românilor şi să-şi facă datoria de partid de opoziţie.

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

3 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

3 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

3 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

3 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

3 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

3 ore ago