Comuna Toteşti, tot mai aproape de un bloc ANL

Magdalena Şerban

Administraţia publică din Toteşti vrea să vină în întâmpinarea cuplurilor tinere care au nevoie de locuinţă, situaţia nepermi­ţân­du-le să achiziţioneze vreo proprietate sau să se bucure de alte facilităţi de ordin lo­cativ.
„Din păcate, nu putem să spunem că de­ţinem parcele în domeniul public care s-ar pu­tea preta pentru locuri de case pentru tineri, iar pentru a soluţiona acest neajuns am decis să ne încercăm norocul la Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Există în satul aparţinător Păclişa o suprafaţă pentru care am solicitat să ni se aprobe un astfel de edificiu în regim ANL. Va fi un bloc cu 16 lo­cuinţe cu câte două camere fiecare. Noi asi­gurăm amplasamentul, iar utilităţile sunt deja trase în zonă. Sunt 24 de cereri de lo­cu­inţe, dintre care 16 constituie chiar cazuri stringente. O baracă socială nu prea e o casă ideală pentru tinerii căsătoriţi care au copii de crescut. Prin urmare, am înaintat celor de la ANL solicitarea noastră, răspunsul primit a fost afirmativ şi urmează să adoptăm indi­ca­torii tehnico-economici în cadrul şedinţei de Consiliu Local.
Apoi, se va trece la paşii care se impun până la implementarea şi finalizarea inves­ti­ţiei. Agenţia se va ocupa de demers, în continuare. Sper să sprijinim măcar o bună parte dintre cei care au nevoie de ajutor. Un acoperiş decent şi sigur deasupra capului reprezintă nu doar o sursă de linişte, ci mai ales una de viaţă normală „, susţine Tiberiu Pasconi (foto), primarul comunei Toteşti.
De amintit că programul de construcţii lo­cuinţe pentru tineri destinate închirierii se adresează celor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care nu îşi permit să cumpere sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa li­beră. Toţi aceia care satisfac condiţiile le­gale de eligibilitate pot primi repartiţii în cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei spe­ci­ficate, conform listei de priorităţi şi în li­mita numărului de unităţi locative dis­po­nibile.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

18 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

18 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

18 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

18 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

18 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

18 ore ago