Comuna Mărtineşti a intrat în atmosfera Crăciunului

Magdalena Şerban

La Mărtineşti, cei mici se pregătesc să-l aştepte pe Moş Crăciun. Va veni cu daruri obţinute din sponsorizări de primarul Adinel Botescu (foto). Cu mic, cu mare, în următoarea perioadă toată lumea e aşteptată să colinde la sediul administraţiv.
„Vom da 50 de pacheţele de Crăciun, preşcolarilor şi elevilor din clasele primare. Ei fac serbare acum, la sfârşit de an, pregătind un program artistic. Există o singură şcoală în comună (primară) şi cred că este una dintre cele mai frumoase şi moderne la nivel de judeţ. Elevii de gimnaziu şi cei de liceu sunt nevoiţi să facă naveta în alte părţi, cu precădere la Orăştie. Iar pentru că pe vremuri lucrau la combinat şi deţin garsoniere sau apartamente în Călan, localnicii din satul Dâncu Mare îşi mai trimit copiii să înveţe acolo”, a arătat Adinel Botescu, primarul comunei Mărtineşti.
Legat de condiţiile în care administraţia publică trage linie pe 2018, acesta spune că a fost un an foarte greu, de la bun început înregistrându-se un minus bugetar de circa 500.000 de lei. La rectificarea de lunile trecute s-a primit o sumă considerabilă, însă nu atât cât să se acopere deficitul. „După cum se spune, cele rele să se spele, aşa că privim optimişti către 2019. Mă bucur că urmează să semnăm contractul de finanţare pentru programul investiţional accesat prin Grupul de Acţiune Locală Sargeţia, care prevede achiziţionarea unui utilaj multifuncţional modern (80.000 de euro, valoare netă), dotat cu lamă de deszăpezire, cupă, tocător de vegetaţie, adică accesorii absolut necesare lucrărilor efectuate în regie proprie. Pin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) avem demarate lucrările la reţeaua de apă, a cărei valoare ajunge la aproximativ 1,1 milioane de lei şi se apropie de finalizare. Dincolo de orice, pentru că suntem în preajma sărbătorilor, vreau să transmit comunităţii pe care o reprezint, dar şi autorităţilor şi colaboratorilor, să aibă parte de un Crăciun binecuvântat şi de un An Nou cu succes deplin în plan profesional şi personal. Sănătate şi mult bine”, a mai spus primarul comunei Mărtineşti.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.