Compartiment pentru bolnavii cardiaci critici la spitalul din Deva

Consilierii judeţeni au aprobat recent o hotărâre pentru înfiinţarea unui compartiment destinat tratării pacienţilor cardiaci critici, acesta urmând să funcţioneze în cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

În vederea punerii în practică a proiectului, consilierii judeţeni au aprobat o finanţare în valoare de 603.000 lei, spaţiul urmând să fie amenajat în aşa fel încât să îndeplinească şi condiţiile necesare de siguranţă pentru cadrele medicale şi pacienţi, în contextul măsurilor suplimentare determinate de pandemia de COVID-19.
În acest moment, pacienţii cu probleme cardiace grave, care necesită intervenţii medicale urgente, sunt transportaţi în alte centre medicale, fapt care implică un risc ridicat de apariţii ale unor complicaţii sau chiar decese, susţine conducerea CJ Hunedoara.
Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC) va funcţiona ca un compartiment de terapie intensivă cu o capacitate de 12 paturi, a cărui organizare este necesară pentru funcţionarea corespunzătoare a secţiei de Cardiologie. Odată cu amenajarea acestui spaţiu, va fi putea fi dezvoltată şi activitatea de cardiologie intervenţională: angiografie şi montare stenturi, în paralel cu reducerea riscului de deces al pacienţilor aflaţi în stare critică. Secţia de Cardiologie a SJU Deva a fost relocată într-un spaţiu în curs de amenajare situat la etajul al II-lea al Ambulatoriului de specialitate, lucrările fiind finanţate prin programul de reparaţii capitale al spitalului. (A. Năstase)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.