Clipa de nebunie i-a adus patru ani de închisoare

Cristina Ghenea

Nicolae Răcean, un tânăr de 24 de ani, din Hunedoara, a fost condamnat la patru ani de închisoare, după ce a dat cu maşina intenţionat peste un bărbat, în timpul unui scandal produs anul trecut, în faţa restaurantului „Corviniana“, din localitate.

Răcean a fost arestat în septembrie 2011, după ce  bărbatul călcat de el cu maşina a ajuns în stare gravă la spital. Poliţiştii precizau, la vremea respectivă, că iniţial, Răcean nici nu fusese implicat în scandal. De fapt, totul începuse chiar din cauza victimei – Eduard Vlangăr, în vârstă de 30 de ani – care sărise la bătaie la un alt bărbat. L-a lovit pe acesta cu pumnul şi astfel, s-a iscat un scandal care a stricat toată petrecerea. Invitaţii au reuşit, în cele din urmă, să-i despartă pe cei doi, moment în care bărbatul agresat s-a suit într-o maşină condusă de Nicolae Răcean şi a plecat. Scandalul, însă, nu era nici pe departe aplanat, căci şoferul a întors rapid maşina şi a urcat pe trotuar, lovindu-l intenţionat pe Eduard Vlangăr. Hunedoreanul a ajuns la spital cu traumatisme cranio-cerebrale, în timp ce Nicolae Răcean a fost arestat pentru tentativă de omor, şi trimis, ulterior, în judecată.
„Instanţa l-a condamnat, pe inculpat, la o pedeapsă de patru ani de închisoare şi doi ani de interzicere a unor drepturi. Măsura arestării preventive a fost menţinută şi s-a dedus, din pedeapsă, perioada executată din 11 septembrie 2011, până astăzi (n.r. ieri), 19 septembrie 2012. Hotărârea poate fi atacată prin apel“, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.