Cine va câştiga, Demeter sau Blendea?

Nicolle Ebner

Postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva este disputat de doi candidaţi, membri ai PSD. Unul dintre ei este şeful Secţiei de chirurgie, dr. Marius Blendea, iar al doilea, dr. Ioan Demeter, care este dispus să renunţe la postul de director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

A mers pe „mână moartă” şi a avut şansă
Şeful Secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, dr. Marius Blendea, se consideră cel mai îndreptăţit să ocupe funcţia de manager al spitalului, deoarece şi-a exprimat această opţiune încă de pe vremea când nu se ştia cărui partid va reveni. Atunci, Blendea a mers pe „mână moartă” şi se pare că,
acum, şansa a fost de partea lui, deoarece la negocierile de săptămâna trecută, când PSD şi PDL şi-au împărţit cen-
trele medicale, spitalele şi sanatoriile din judeţ, conducerea Spitalului judeţean Deva a revenit PSD. „Mi se pare normal să fiu nominalizat de către PSD pentru funcţia de manager al Spitalului judeţean. Mi-am exprimat dorinţa pentru o funcţie de conducere şi m-am retras din cursă atunci când s-au nominalizat directorii pentru Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Era bine ca medicii din cadrul spitalului să decidă cine să le fie director, dar dacă funcţiile sunt politice, atunci rămâne ca partidul să stabilească cine este cel mai bun candidat pentru această funcţie”, a declarat dr. Marius Blendea pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, menţionând că, „dacă nu voi fi directorul Spitalului judeţean, atunci rămân în continuare şeful secţiei de chirurgie. Nu mă mai interesează alte funcţii de conducere”.

„Nu poţi arunca pe oricine în groapa cu lei”
Ioan Demeter, directorul coordonator al DSP Hunedoara, îşi motivează dorinţa de revenire la conducerea Spitalului judeţean, prin faptul că, în actuala criză economică, este nevoie de oameni cu experienţă, care să facă faţă problemelor financiare cu care se confruntă sistemul de sănătate. „Cred că aşa este cel mai bine şi, probabil, mulţi dintre cei care ştiu ce am făcut pentru spital până în 2004, mă vor susţine pentru funcţia de manager. E greu să conduci o astfel de unitate. Este nevoie de oameni cu experienţă, mai ales că spitalul este într-o situaţie destul de grea, iar din septembrie, se pare că nu vor mai fi nici bani pentru salarii. Am fost atenţionat că telefoanele din spital nu funcţionează din cauza datoriilor, iar unele investiţii au fost blocate sau pierdute. Spitalul din Deva a pierdut fonduri de 20 de miliarde de lei vechi din care o parte s-a dus la Hunedoara, iar restul înapoi la minister. După cum se vede, nu poţi arunca pe oricine în groapa cu lei”, îşi susţine cauza dr. Ioan Demeter, menţionând că: „dacă mi se oferă şansa nu o voi refuza, pentru că la mine este o continuitate în această funcţie”.

PSD, între ciocan şi nicovală
În acelaşi timp, dr. Ioan Demeter recunoaşte că funcţia de director coordonator al DSP Hunedoara îi afectează bugetul familiei, deoarece, prin lege, nu mai are dreptul şi la alte surse de venit, nici chiar din practica medicală. Fiind vorba de numiri pe criterii politice, decizia finală aparţine conducerii PSD.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

o oră ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

o oră ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

o oră ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

o oră ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

o oră ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

o oră ago