Categories: ActualitateFlash

Preşedintele Consiliului Judeţean a lămurit această problemă . Liliana Vaidner va prelua funcţia de manager al Spitalului Judeţean

Sorina Popa

Conducerea militară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se află pe picior de plecare, iar acum problema este cine va fi managerul unităţii? Până în 15 mai, când se va termina starea de urgenţă, numirea unui manager revine ministrului Sănătăţii. După această dată, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara va face numirea managerului interimar, până la organizarea concursului pentru acest post.

A condus spitalul CF din Simeria
Aşadar, ne aflăm în situaţia în care e nevoie de o nouă numire la şefia spitalului devean. Prefectul i-a solicitat preşedintelui Consiliului Judeţean să propună un manager interimar, pentru perioada 7-15 mai 2020. În aceste condiţii, Mircea Bobora a propus-o pentru funcţia de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă pe Liliana Vaidner (foto), cea care a condus mai mulţi ani şi cu mult succes Spitalul General CF din Simeria, dar şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, de unde a fost schimbată când PNL a preluat guvernarea.
Însă, într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean, se precizează că, în condiţiile stării de urgenţă aflată încă în vigoare până în 15 mai 2020, Ministerul Sănătăţii este autoritatea abilitată să exercite atribuţiile de numire şi suspendare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în unităţile sanitare aflate în subordinea administraţiilor publice locale. Ca urmare a solicitării prefectului de Hunedoara, pentru a nu rămâne spitalul judeţean fără conducere în perioada 7- 14 mai, preşedintele Mircea Bobora a propus-o pentru funcţia de manager al unităţii medicale devene, aşa cum am precizat, pe Liliana Vaidner. Fireşte, această propunere trebuie aprobată de Ministerul Sănătăţii pentru cele şapte zile, din 7 până în 14 mai a.c. După aceea, din 15 mai, Liliana Vaidner va rămâne manager interimar al SJU Deva, potrivit Dispoziţiei nr. 127/2020, prin care preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, conform competenţei, o numeşte în funcţia de manager interimar începând cu data de 15.05.2020, până la desfăşurarea unui nou concurs pentru postul respectiv.

Glodean, manager, Blendea, director medical?
Ieri a apărut şi informaţia cum că medicii de la unitatea deveană au solicitat să nu se mai facă numirea managerului pe criterii politice. Totodată, medicul Bianca Glodean este propusă de aceştia pentru funcţia de manager, iar medicul chirurg Marius Blendea pentru postul de director medical al spitalului din Deva.
L-am întrebat pe Mircea Bobora dacă, în aceste condiţii, având în vedere cererea medicilor de a fi numiţi doi colegi la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, îşi menţine propunerea pentru managerul interimar? „Liliana Vaidner nu este membru al vreunui partid politic, nu este vorba de o numire pe criterii politice. Liliana Vaidner este propunerea mea pentru funcţia de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

21 de ore ago