Cinci ani de închisoare pentru viol

Deveanul care a atras într-o scară de bloc o fată cu probleme medicale şi apoi a violat-o a fost condamnat la o pedeapsă cu executare. Individul a fost prins la circa jumătate de an de la comiterea faptei. Sentinţa nu este definitivă.
Ovidiu Cionca, de 29 de ani, din Deva, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de viol. Magistraţii Judecătoriei Deva l-au găsit vinovat de faptul că a profitat de o tânără cu discernământ limitat şi l-au condamnat la pedeapsa de cinci ani închisoare şi interzicerea unor drepturi. Magistraţii au admis acţiunea civilă formulată de victimă şi l-au obligat pe bărbat la plata sumei de 20.000 de lei, cu titlu de daune morale. Soluţia Judecătoriei Deva poate fi atacată cu apel.
Fapta a avut loc în iulie 2019, iar anchetatorii au spus că bărbatul a acostat-o pe fata de 19 ani, din Deva, pe care o cunoştea, şi i-ar fi propus să se plimbe. A reuşit să o atragă în scara unui bloc, unde a întreţinut relaţii sexuale cu ea. Un locatar a văzut ce se întâmplă şi a alertat autorităţile. Cionca a dispărut imediat după comiterea faptei, plecând din ţară, dar a fost prins şi arestat preventiv după circa jumătate de an de la infracţiune. (M.Gânju)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.