Categories: ActualitateFlash

Chiriaşi ilegali şi apartamente distruse la Petroşani

Maximilian Gânju

Primăria Petroşani va face o inventariere a apartamentelor sociale din blocurile ce au aparţinut fostei garnizoane militare, iar cei prinşi că locuiesc ilegal vor fi evacuaţi. La fel şi cei care au cerut o casă şi mai apoi nu s-au mutat ori au plecat peste hotare.

După doi ani, le-au făcut praf  
Municipalitatea Petroşani a investit peste un milion de euro în reabilitarea unui bloc ce a adăpostit o unitate militară, iar apoi a dat locuinţele familiilor nevoiaşe din localitate. În total, au fost date solicitanţilor 100 de garsoniere şi 18 apartamente, însă la doi ani de la repartizare, o mare parte din garsoniere arată ca după război. Chiriaşii au valorificat aproape tot ce se putea, de la uşi, parchet şi până la obiecte sanitare. În plus, mulţi dintre cei care s-au plâns că nu au unde locui, după ce au primit casă, n-au mai dat pe acolo. Mai multe reclamaţii au ajuns la inspectorii municipalităţii, prin care li se atrăgea atenţia că în apartamente sunt chiriaşi, care nu au dreptul la o locuinţă socială. Prin urmare, va fi demarată o acţiune de verificare a chiriaşilor, dar şi de inventariere a bunurilor. „Probabil, în zilele următoare, vom declanşa operaţiunea de verificare a locuinţelor sociale din cartierul Colonie. Sunt familii pe listele noastre de priorităţi care ar trebui să primească o locuinţă şi vor intra în locul celor care nu au ocupat locuinţele după repartizare, ori nu mai întrunesc condiţiile sau au plecat din ţară şi le ţin nelocuite”, spun reprezentanţii Primăriei Petroşani.

Razie împreună cu poliţia
Inspectorii au date şi sesizări cum că distrugerile din blocul social sunt importante, unele spaţii fiind practic devastate. „Verificarea se va face cu poliţia şi unde s-a furat şi s-a distrus, se va imputa chiriaşului. Nu mai merge aşa, blocul acela a fost dat la cheie, cu tot ce trebuia, ca respectivii să trăiască decent. Sunt multe familii care muncesc de dimineaţa până seara şi nu au acasă condiţiile pe care noi le-am oferit celor care au primit repartiţii”, spun edilii. Pe lângă faptul că au primit o casă cu chirie modică, cei care stau în locuinţele sociale au adunat datorii de zeci de mii de lei în unele cazuri la utilităţi. În funcţie de venituri, chiriaşii au primit subvenţie atât la căldură, cât şi la energia electrică.

Al doilea bloc, furat, bucată cu bucată
Primăria Petroşani avea în plan să reabiliteze şi al doilea pavilion de locuinţe, pe care să le dea mai apoi celor care au nevoie. Proiectul a fost întocmit, însă a lipsit finanţarea pentru începerea lucrărilor. „Blocul acela a fost prins pentru reabilitare şi transformare în locuinţe sociale. Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, dar, din păcate, încă nu au fost alocate fondurile”, explica Nicolae Taşcă, purtătorul de cuvânt la Primăria Petroşani. În tot acest timp, chiriaşii din blocul reabilitat au furat tot ce se putea din clădirea învecinată, care acum a ajuns o ruină.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago