Chinezii, în vizitã la Termocentrala Mintia

Magdalena Şerban

O delegaţie de la Compania Naţională de Electricitate şi Inginerie din China este aşteptată astăzi la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a continua discuţiile privind investiţia necesară pentru desulfurarea Grupurilor nr. 3 şi nr. 4 şi retehnologizarea Grupului 4 de la Termocentrala Mintia.
Fără probleme după 2016
Aceasta este a doua vizită de lucru a chinezilor la societatea energetică, prima fiind efectuată în luna aprilie. De asemenea, ministrul Energiei, Constantin Niţă şi directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Daniel Andronache, au fost în luna mai a acestui an în China, pentru această problemă.
„Vrem să realizăm desulfurarea Grupurilor energetice nr. 3 şi 4 şi retehnologizarea Grupului 4. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 230 milioane de euro. Practic, prin aceste procese investiţionale, după anul  2016, nu vom mai avea nici un fel de probleme legate de mediu, iar costurile de producţie vor scădea, la Termocentrala Mintia. Vom înregistra mai multă stabilitate şi în ceea ce priveşte consumul de cărbune”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Daniel Andronache (medalion), directorul general al Complexului Energetic Hunedoara. De asemenea, asiaticii sunt interesaţi să investească şi într-o micro-hidrocentrală pe Râul Mureş, în vederea obţinerii certificatelor energetice.
CEH a luat fiinţă la 1 noiembrie 2012, ca urmare a fuziunii dintre Electrocentralele Mintia şi Paroşeni. Societatea este singurul mae producător de energie electrică din zona de centru şi nord-vest a ţării şi include, pe lângă cele două termocentrale, şi patru mine viabile din Valea Jiului, Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago