Categories: FlashSport

Cetate, cel mai medaliat club din România

Ciprian Marinuţ

Gimnastele de la CNS CSS „Cetate” Deva au câştigat ambele titluri naţionale puse în joc la Campionatul Naţional pe Echipe al Junioarelor, desfăşurat vineri, la Sala Sporturilor din municipiu. „Laboratorul de şlefuit talente” de la Deva rămâne astfel cel mai prolific furnizor de „materie primă” pentru Lotul Olimpic de Senioare.

Un titlu facil….

Ediţia 2011 a Campionatului Naţional pe Echipe al Junioarelor a fost o „afacere” deveană. Gimnastele de la „Cetate” au câştigat ambele medalii de aur puse în joc, devenind campioane naţionale atât la junioare II (12-13 ani), cât şi la junioare III (10-11 ani).
Echipa de junioare II formată din Ioana Nicoară, Vasilica Filipescu, Patricia Beg şi Miriam Aribăşoiu avea din start o medalie asigurată, întrucât la această categorie în concurs, s-au înscris doar două cluburi: Cetate Deva şi CSM Oneşti. Sportivele devene, antrenate de Adela Popa, Ioan Coroiu, Cristinel Micu şi Luciana Menciu au acumulat 147, 950 puncte şi le-au devansat pe cele de la Oneşti, care au strâns numai 144, 200 puncte.

…altul, la mare luptă

La categoria junioarelor III, întrecerea a fost mult mai animată, întrucât în competiţie, au luat startul gimnaste de la cluburi din Deva, Constanţa, Piteşti, Timişoara, Focşani, Oneşti, Sibiu, Bucureşti, Bârlad şi Galaţi. Victoria a revenit tot echipei de la Cetate Deva, formată din Adela Florea, Eliza Pârvu, Andreea Iridon, Laura Jurcă şi Mădălina Blendea, care au adunat 221,650 puncte. Pe celelalte trepte ale podiumului s-au clasat sportivele de la CSS Focşani (Diana Damian, Mădălina Racoş, Ana Postolache, Mălina Postolache şi Aida Orhianu) şi CS Farul 2 Constanţa (Georgiana Juravle, Teia Milea, Crina Ionesi, Adelina Cenună). Dincolo de medaliile de la echipe, clubul devean s-a remarcat şi prin cele mai mari note din concurs, obţinute de Mădălina Blendea, 15,400 la bârnă şi 14.500 la sol. Gimnastele cu cele mai bune 24 punctaje la individual s-a calificat la Campionatul Naţional Individual al Junioarelor, care va avea loc la toamnă.

Premiate de mari campioane

Festivităţile de premiere ale competiţiei din Sala Sporturilor Deva au fost oficiate cu sprijinul „tripletei de aur” a gimnasticii feminine româneşti. Maria Olaru, Andreea Răducanu şi Simona Amânar, cele care au ocupat podiumul competiţiei de individual compus la Jocurile Olimpice Sydney 2000, au oferit o mare parte a trofeelor pentru echipele câştigătoare.

Victorie la Londra

Echipa de gimnastică junioare I a României, formată din Larisa Iordache, Maria Balea (Cetate Deva), Georgiana Gheorghe, Ana Maria Ocolişan (Cetate Deva) şi Maria Răuţă a câştigat, sâmbătă, întâlnirea amicală cu reprezentativa similară a Marii Britanii, desfăşurată în sala Lilleshall NSC din Londra. Tricolorele au acumulat 215,700 puncte, în vreme ce britanicele au strâns numai 212, 400 puncte. Campioana europeană a junioarelor, Larisa Iordache s-a impus şi la individual compus cu un total de 58.300 p, fiind urmată de Georgiana Gheorghe cu 54.900 şi de britanica Gabrielle Jupp cu 53.570.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago