Categories: Sport

Trei medalii pentru gimnastele devene la campionatul naţional de junioare

Gimnastele de la CNS Cetate Deva au cucerit trei medalii la campionatul naţional individual şi pe echipe al junioarelor I şi II, desfăşurat în sala „Nadia Comăneci” din Oneşti. Sportivele devene şi-au adjudecat o medalie de aur şi una de bronz în întrecerile pe echipe şi o medalie de argint în competiţiile individuale.

Victorie clară în concursul pe echipe la junioare I
După ce s-au clasat departe de podium în concursul junioarelor III, gimnastele de la CNS Cetate Deva au avut comportări mai bune la junioare I şi II, în cadrul campionatelor naţionale individuale şi pe echipe, desfăşurate la Oneşti. Astfel, în concursul pe echipe al junioarelor I, CNS Cetate Deva a obţinut medalia de aur, cu un punctaj de 102.198, la distanţă mare de următoarele clasate, CSŞ G Focşani, care a acumulat 95.298 puncte şi CSŞ 2 Bucureşti, cu 73.865 puncte obţinute. Echipa deveană a fost compusă din Denisa Golgotă, care a acumulat 51.732 puncte şi Nica Ivănuş, care a obţinut 50.466 puncte.

A ratat aurul pentru o miime de punct
Punctajul obţinut în concursul pe echipe a contat şi pentru individual compus, iar Denisa Golgotă, cel mai bun sportiv hunedorean în anul 2016, a ratat medalia de aur pentru o miime de punct. Ea a fost depăşită de Iulia Berar (CSM Arad), care a obţinut un punctaj de 51.733. Pe locul 3 s-a clasat Maria Pană (Dinamo Bucureşti), cu 51.433 puncte, iar cealaltă sportivă deveancă, Nica Ivănuş, a obţinut locul 4.

Bronz la junioare II
În concursul pe echipe al junioarelor II, nivel 4, echipa de la CNS Cetate Deva, formată din Daria Decebal, Alesia Mitu-Coşca şi Valentina Borca, a ocupat locul 3, acumulând 127.397 puncte. Titlul i-a revenit echipei Farul Constanţa, cu 164.197 puncte, pe locul 2 clasându-se CSŞ G Focşani, cu 133.996 puncte. În întrecerea individuală de la această categorie de vârstă, cea mai bine clasată sportivă deveancă a fost Valentina Borca, gimnastă care cu punctajul de 48.632 a obţinut locul 11. (Ovidiu Mănăstire)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

3 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

4 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

11 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

11 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

11 ore ago