Cel mai mare liceu din Hunedoara a intrat în reabilitare

Adriana Năstase

Pentru că ne-a obișnuit cu proiectele de investiții, edilul șef al Hunedoarei ne anunță că a început modernizarea celui mai mare liceu din municipiu. Este vorba despre rea­bilitarea şi creşterea eficienţei energetice a clădirilor 1, 2, 4 şi a cantinei Liceului Teh­no­logic “Matei Corvin”. Proiectul are o valoare totală de 13,3 milioane de lei, bani europeni obţinuţi prin POR 2014 – 2020.

Totul pentru școli
Cele patru clădiri vor fi izolate cu sisteme compozite a căror grosime va fi de 20 de cm, vor avea acoperişuri reabilitate, planşee cu ter­moizolaţie groasă de 30 de cm şi vor fi încălzite de o centrală termică nouă, pe biomasă sub formă de peleţi, cu un ran­da­ment mult mai bun şi cu emisii de CO2 mult mai scăzute. De asemenea, vor fi înlocuite re­ţe­lele de distribuţie a agentului termic. Pro­iectul mai prevede, printre altele, şi rea­bi­lita­rea instalaţiei de iluminat precum şi rea­li­zarea unei instalaţii moderne de prevenire şi stin­gere a incendiilor, după standardele actuale.
„Ne-am propus, de la bun început, să în­toc­mim cât mai multe proiecte pentru reabilitări de şcoli, deoarece infrastructura şcolară din oraş era învechită. N-am mai dorit să mergem pe reparaţii parţiale. Singura soluţie a fost şi rămâne accesarea de fonduri neram­bur­sa­bile, europene sau guvernamentale. S-au reabilitat fosta şcoală Generală Nr. 12, fosta Şcoală Generală nr. 8 şi trei grădiniţe. La alte trei grădiniţe şi la Colegiul Naţional „Iancu de Hu­nedoara” lucrările sunt în derulare. Mă bu­cur că s-a ajuns, în sfârşit, şi la momentul în­ce­perii lucrărilor la «Matei Corvin». Vom con­tinua proiectele de acest fel. Urmează fosta Şcoală Generală Nr. 6, unde, de asemenea, sper să poată începe lucrări în viitorul cât mai apropiat. Îmi doresc ca, în următorii 3 ani, ab­so­lut toate unităţile de învăţământ din mu­ni­cipiu să fie reabilitate, modernizate şi dotate cu tot ce este nevoie. Pentru asta, am gândit deja noi proiecte pentru care vom solicita fi­nan­ţare europeană”, spune primarul Hune­doarei, Dan Bobouţanu.
La Liceul Tehnologic “Matei Corvin”, Pri­mă­ria municipiului Hunedoara mai are în im­ple­mentare un al doilea proiect, în valoare de 8,2 milioane de lei, care vizează, în principal, rea­bilitarea, modernizarea şi dotarea Atelierului 2 de practică şi amenajarea unui teren de sport cu balon presostatic.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

17 ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

17 ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

17 ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

17 ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

18 ore ago