Categories: FlashSport

Cel mai categoric succes

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva şi-au făcut cadou, cu o zi mai devreme de Ziua Femeii, cea mai clară victorie din actuala ediţie de campionat, scor 35-21, cu Ştiinţa Bacău, şi au ajuns la trei succese consecutive în Liga Naţională. Devencele trebuie însă să rămână cu picioarele pe pământ, întrucât echipa moldavă e ultima din clasament, iar meciurile cu adevărat importante pentru cupele europene abia urmează.

Mai simplu ca la antrenament

În faţa unor adversare tinere şi fără pretenţii, evident inferioare ca valoare, experienţă, gabarit şi chiar ambiţie, „Cetate” a avut o misiune mai simplă chiar decât la şedinţele de pregătire. „Ştiinţa” a avut atât de multe „restanţe” şi atât de puţine calităţi, încât handbalistele pregătite de Ioan Mătăsaru s-au impus la 14 goluri diferenţă, fără nici un fel de emoţii. Scorul a fost o singură dată egal (1-1, min. 3), iar de trei ori s-a consemnat o diferenţă de numai un gol: 2-1 (min. 4), 3-2 (min. 6) şi 4-3 (min. 7). De la 4-3, „Cetate” a reuşit o serie de cinci puncte consecutive, fără să primească gol, şi s-a ajuns la 9-3, iar diferenţa de şase goluri s-a menţinut şi la pauză, scor 16-10. Avantajul devencelor a crescut constant în repriza secundă şi a atins prima dată maximul de 14 goluri în minutul 53, scor 31-17. Ecartul de 14 goluri s-a păstrat până la final, scor 35-21, chiar în condiţiile în care „Cetate” şi-a rulat toate jucătoarele din lot.

Greul abia începe

Dincolo de cifrele jocului cu Ştiinţa şi de bilanţul de trei succese consecutive din ultimele trei etape, jocul devencelor are încă destule carenţe. Slăbiciunile, de la lipsă de concentrare şi luciditate, la pase greşite, căderi fizice inexplicabile şi ratări incredibile au fost vizibile în toate cele trei partide, iar ele trebuie corectate prin muncă, seriozitate şi o atitudine profesionistă în teren. În plus, pentru a rămâne în cursa pentru cupele europene, handbalistele de la „Cetate“ ar trebui să evite să se culce pe-o ureche şi să fie extrem de motivate. Este evident că greul abia acum începe, pentru că vin meciuri foarte dificile la Galaţi, cu Oţelul, acasă cu U. Jolidon şi în deplasare, cu Tomis Constanţa.

Palmă de la Federaţie

Pe lângă cele două puncte câştigate şi speranţele că se poate ajunge în sfârşit în cupele europene, meciul a transmis şi un semnal negativ clubului Cetate. Din partea Federaţiei, bineînţeles. Astfel, deşi gruparea deveană a vrut să dispute meciul ieri de la ora 18.00, conform drepturilor date de statutul de echipă organizatoare, partida s-a disputat de la ora 11.00. Devansarea partidei s-a făcut la comanda tipic dictatorială a Federaţiei, care a acceptat cererea echipei Ştiinţa Bacău, de a juca dimineaţa, pentru ca moldovencele să ajungă mai repede acasă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

19 ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

19 ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

19 ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

19 ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

19 ore ago