Categories: Sport

Atitudine câştigătoare

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Devatrans au avut mai multă încredere în forţele proprii şi s-au impus la limită, scor 28-27 (13-14), în partida din deplasare cu nou-promovata SCM Craiova, obţinând prima victorie în noul sezon al Ligii Naţionale.

Plus de mobilizare
Cetate Devatrans a dres busuiocul după eşecul din prima etapă cu „europeana” Ştiinţa Baia Mare, printr-o victorie în faţa nou-promovatei SCM Craiova, echipă care va încurca socotelile multor formaţii cu pretenţii. Pentru acest prim succes, oficialii echipei devene s-au mişcat cu abilitate în culisele partidei, iar handbalistele au intrat în teren cu o determinare superioară celei din prima etapă. „Am făcut demersuri, pentru ca meciul să se dispute la Caracal şi nu la Craiova, pentru că sala din Bănie nu e regulamentară, şi am scăpat de înfocaţii suporteri ai gazdelor. În plus, am solicitat ca un observator şi un personaj de top din Comisia de Arbitraj să asiste la meci, astfel că fluieraşii au fost în imposibilitatea de a recurge la tradiţionalele şmecherii. Dincolo de aceste manevre, meciul a fost câştigat în teren de echipă, care s-a mobilizat şi a etalat un joc mult mai bun decât cel din partida cu Ştiinţa Baia Mare”, a spus Marian Muntean, preşedintele clubului devean.

Pe muchie de cuţit
Prima repriză s-a derulat sub semnul echilibrului, nici una dintre echipe nereuşind să se desprindă la mai mult de un gol diferenţă. SCM Craiova a intrat în avantaj la pauză, scor 14-13, graţie transformării unei aruncări de la şapte metri, primite în ultimele secunde. Derularea „cap-la cap” a partidei a continuat şi în primele 15 minute din repriza secundă, după care, Cetate a preluat controlul şi a făcut legea în teren. Devencele s-au desprins la patru goluri, scor 24-28, în minutul 53 şi se părea că vor câştiga lejer. Din păcate, pe final, impreciziile şi unele şicane ale arbitrilor, care au eliminat uşor două handbaliste devene, au făcut ca meciul să fie tensionat. SCM Craiova a marcat trei goluri consecutive, dar Cetate a reuşit să păstreze victoria la un gol diferenţă, scor 28-27. „Prin prisma valorii, ar fi trebuit să câştigăm mai clar, însă parcă aşa, la un singur gol diferenţă, gustul victoriei e mai dulce”, a spus Marian Muntean.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

18 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

18 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

19 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

19 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

19 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

19 ore ago