Categories: Actualitate

Cel mai bogat sat din România. De ce nu are locuitori, de fapt. Măreția locului a devenit subiect în presa din Germania

V-ați întrebat vreodată care e cel mai bogat sat din România? Ei bine, acesta se află în Satu Mare, însă din păcate nu e atât de populat precum mulți se așteptau. Majoritatea au plecat în străinătate să lucreze.

Uși sculptate
Certeze este considerat cel mai bogat sat din România, asta deoa­rece localitatea are tot ce are nevoie și nimeni nu duce lipsă de nimic. De fapt…ar fi un lucru de care satul ar avea nevoie, locui­torii.
Din cauza faptului că nu sunt locuri de muncă, majoritatea oa­menilor din localitatea Certeze din Satu Mare au decis să plece în străinătate în diverse țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie, acolo unde au un trai mult mai bun și unde se bucură de salarii foarte mari.
Despre satul Certeze nu e nimic de obiectat, mai ales că încă de când intri în localitate nu mai știi pe care parte a drumului să te uiți, căci vezi case care mai de care mai mari, mai luxoase, unele cu un etaj, cu două sau chiar cu trei.
Toate locuințele au o arhitec­tură cât mai complexă, ferestre moderne, uși sculptate din lemn, balcoane imense, iar în fața casei garduri înalte de fier forjat sau beton, toate construite extrem de rafinat și într-un stil modern.
Pe seama acestor vile au apărut și numeroase legende încă de pe vre­mea lui Nicolae Ceușescu. În tre­cut oamenii plecau la muncă pe cele mai grele șantiere să câș­tige cât mai mulți bani, iar ulterior ve­nea și construi casele așa cum își doreau.
Se spune că mulți locuitori din satul Certeze au făcut avere din vânzarea de ziare prin metroul pa­rizian sau am muncit la ridicarea vilelor din ”fouburguri”, suburbiile franceze. Alții au muncit la cele mai înalte clădiri din Franța, totul doar pentru a-și câștiga banii necesari pentru a construi vilele din localitatea care e desemnată cea mai bogată din țară.

Localitatea a ajuns și în presa germană
Satul Certeze a ajuns chiar și în presa germană, asta după ce un documentar realizat de către Deutsche Welle a prezentat po­vestea unui locuitor și a fiului său.
Aceștia lucrau în Franța, în con­struc­ții, iar Nicolae Malanca, să­tean din Certeze, spunea că s-a să­tu­rat să lucreze peste graniță, dar nu are ce să facă, căci în România salariile sunt foarte mici și ar câș­tiga cam 200 de euro pe lună, asta în timp ce în Germania îi câștigă pe zi.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago