CEH are nevoie de investiţii de 500 de milioane de euro

Maximilian Gânju

Suma este estimativă şi e necesară pentru retehnologizarea tuturor entităţilor care alcătuiesc Complexul Energetic Hunedoara. În plus, este greu de crezut că un investitor strategic ar fi dispus să aloce aceşti bani.
Cele circa 500 de milioane de euro necesare Complexului Energetic Hunedoara pentru investiţii şi retehnologizări este doar una estimativă şi a fost anunţată de prefectul judeţului, Sorin Vasilescu (foto), în cadrul unei conferinţe de presă susţinută, ieri, la Petroşani. Prefectura Hunedoara face toate demersurile necesare, pentru ca printr-o OUG, complexul să obţină un preţ pe producţie care să reflecte cheltuielile reale şi să le acopere. „Numai o voinţă politică poate să ne ofere un balon de oxigen pentru 24 de luni. În cele 24 de luni, avem nevoie de un preţ reglementat de circa 400 de lei pe megawatt ca CEH să aibă profit, să funcţioneze şi să aibă resursele de a-şi face investiţiile”, a explicat Sorin Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara. Entitatea energetică trebuie să investească în retehnologizarea celor patru mine, care vor fi absorbite cel mai probabil din vară, dar şi pentru termocentrale. SE Paroşeni stă cel mai bine, explică prefectul, iar investiţiile sunt în principal pe componenta de mediu aici, însă la Termocentrala Mintia trebuie făcute şi modernizări. Pentru sectorul minier, mai este nevoie de o infuzie de capital de circa 30, până la 60 de milioane de lei, bani necesari investiţiilor. Vasilescu crede că se va găsi cu greu un partener privat, care să cumpere pachetul majoritar şi apoi să dorească să investească în CEH suma menţionată anterior.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Chelu asta bate campii.....pai ce el a estimat ca ne trebe 500 mil de lei. De unde se da si asta asa destept? Din fundul curtii? Dute n n n n n n n

  • Se vor taia locurile de munca pentru ca retehnologizarea=reducerea de personal.
    Nu i-i plang pe cei de acolo pentru ca au salarii mult prea mari!!!

  • Nu va mai faceti iluzii, nu este nimeni nebun sa investeasca jumatate de miliard de euro intr-o companie absolut falimentara. Ce mai reprazinta Termocentrala Mintia azi? Un morman de fiare vechi, numai bun de topit. De ce nu s-a investiti nimic in ultimii 23 de ani? Ce au facut zeci de directori, manageri, ingineri si tehnicieni in toata aceasta perioada? Ce au asteptat miticii de la Bucuresti de la tot felul de ministere in subordinea carora a fos centrala? Acum e prea tarziu. Macar scapa Deva de poluare... De minerit (carbune) nici nu mai are rost sa amintesc. E jale mare, se inchide ultimul mare obiectiv industrial din judet si din pacate nu apare nimic sa inlocuiasca economic si social industria care a fost odata in judet.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

21 de ore ago