Barna Bende este, de o lună, membru PNL

Sorina Popa

Liberalii din municipiul Hunedoara fac front comun în jurul managerului demis de la spitalul din localitate, în condiţiile în care Barna Bende s-a făcut liberal cu acte în regulă, după ce până acum a fost, se-nţelege, membru UDMR.

În barca lor de o lună, dar liderul habar nu a avut
Faptul că Bende a trecut în barca liberalilor, după ce de la alegerile locale de anul trecut, a fost independent, se ştia de mai multă vreme, doar preşedintele organizaţiei municipale Hunedoara a PNL, Mircea Artean, zice că habar nu a avut. Ieri, într-o conferinţă de presă, susţinută de mai mulţi liberali din municipiu, dar şi de liderul PC Hunedoara şi un membru al UDMR, Artean a recunoscut că Barna Bende este membru al PNL de o lună de zile. „El este membru al organizaţiei municipale Hunedoara a PNL, dar nu am ştiut asta până acum, deoarece a venit pe filiera PNL Deva”, a declarat Mircea Artean.

 „Este o campanie de dezinformare a primarului”
Mircea Artean a declarat în conferinţa de presă că demiterea lui Barna Bende din funcţia de manager al Spitalului municipal este o răzbunare politică a primarului Hunedoarei, Viorel Arion. „Asistăm la o luptă politică dusă la extrem de către primarul Viorel Arion. Noi avem datoria să-l apărăm pe acest om (n.r. Barna Bende), de abuzurile primarului. Demiterea lui Barna Bende este o execuţie comandată politic de Viorel Arion, un abuz al acestuia, marca PDL. Nu există nici o certitudine că la Spitalul municipal s-a produs un prejudiciu de trei milioane de euro, prejudiciu care nu este recunoscut de către cei de la Curtea de Conturi Hunedoara. Este doar o campanie de dezinformare a primarului municipiului Hunedoara”, a declarat Mircea Artean, preşedintele organizaţiei municipale Hunedoara a PNL. La rândul ei, Tatiana Făgădar Vasilescu, liderul PC din municipiul de pe Cerna, a declarat la conferinţa de presă că Silvia Ghenea nu ar fi trebuit să fie numită pe postul de manager interimar al Spitalului municipal, deoarece ea este şi consilier local la Hunedoara. „Am cerut părerea Agenţiei Naţionale pentru Integritate şi răspunsul în cazul Silviei Ghenea a fost că totul e legal, dar nu e moral”, a afirmat Tatiana Făgădar Vasilescu.
Aranka Takacs, preşedintele organizaţiei municipale Hunedoara a UDMR, a declarat că Barna Bende poate face ce vrea el, chiar şi să treacă la PNL. Iuliu Winkler, liderul udemeriştilor hunedoreni, nu a vrut să comenteze înscrierea lui Bende în PNL.

Contracte încheiate după ce lucrările au fost recepţionate
În raportul efectuat de către fostul Consiliu de Administraţie al Spitalului municipal Hunedoara, în vederea schimbării conducerii manageriale a unităţii medicale, se arată şi că în anul 2012, au fost efectuate şapte lucrări de reparaţii curente la spital. „Pentru cinci dintre contracte, referatul de solicitare a fondurilor necesare pentru reparaţii are numărul de înregistrare ulterior datelor de înregistrare a contractelor respective, ba chiar ulterior încheierii proceselor verbale de recepţie de terminare a lucrărilor, în cazul a două dintre contracte”, se arată în raportul fostului CA al spitalului. Totalul lucrărilor de reparaţii în 2012 s-a ridicat la aproximativ 290.000 de lei.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.