Actualitate

Cea mai modernă stație de tratare a apei din județ, la Taia

Ieri s-a făcut recepția lucrărilor de modernizare a Stației de tratare a apei de la Taia, în orașul Petrila. Inves­tiția face parte din proiectul european POIM pe care Apa Serv l-a accesat. Valoarea finală a lucrărilor se ridică la peste 22 de milioane de lei.

Instalații de ultimă generație
„Proiectul acesta a fost accesat de compania Apa Serv pe vreemea când eu eram la conducerea ei. Îi felicit pe directorul general Cristian Ionică, dar și pe Monica Tarcea și Florin Ciucur și întreaga echipă care au dus la bun sfârșit acest proiect. Precizez, pentru a înțelege mai bine importanța acestei investiții, că înainte de modernizare, stația Taia nu putea să funcționeze la o turbiditate mai mare de 200 de unități și era frecvent oprită, cu con­se­cințe în programul de furnizare a apei în orașul Petrila. Acum, la fina­li­zarea lucrărilor, ea poate funcționa fără probleme la un indice de până la 3.000 al acestui indicator. Practic, stația Taia este acum una nou nouță, cu echipamente și instalații de ultimă generație, fiiind cea mai modernă din județul nostru. Sunt mândru de suc­cesul acestui proiect la care am avut o contribuție personală și sunt mulțumit că locuitorii din Petrila și Petroșani vor avea de pe acum parte de serviciile acestei uzine de apă, în condiții de calitate maximă”, a declarat Costel Avram, administratorul public al ju­de­țului, fost director general al com­pa­niei Apa Serv Valea Jiului. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

3 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

3 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

3 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

3 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

3 ore ago

Dat dispărut, găsit spânzurat

Tânărul din Petroșani, dispărut după sărbătorile pascale, a fost găsit, ieri, spânzurat. Cosmin (foto) a…

3 ore ago