Categories: Actualitate

Apa Serv Valea Jiului a demarat încă o investiţie de importanţă strategică

Maximilian Gânju

Staţia de captare şi tratare a apei de importanţă strategică pentru asigurarea apei potabile în estul Văii Jiului a intrat în reabilitare şi modernizare. Staţia Taia are o vechime de circa 45 de ani şi întâmpină probleme majore în funcţionare pe perioa­da ploilor, iar de cele mai multe ori trebuia oprită. Lucrările de modernizare au demarat iar conducerea ope­ra­torului de apă şi canal din Valea Jiului este încrezătoare că vor fi finalizate la termen.
”Staţia Taia are o vechime de 45 de ani, a fost construită în 1975. A fost parţial reabilitată în anii 2000, când s-a schim­bat numai partea de tehnologie de decantare. De 45 de ani funcţionează, până în momentul de faţă, când a intrat într-o reabilitare totală, ceea ce înseamnă că toate obiectivele vechi existente în staţie vor fi reabilitate. În plus, sunt opt obiective noi, care vor asigura funcţionarea ei ca toate celelalte staţii care au fost reabilitate, fără nici o oră de oprire, deoarece ştim că apa brută care alimen­tează staţia Taia este o apă care îşi schimbă foarte des turbiditatea. Avem cele mai mari probleme la staţia Taia referitor la orele de oprire, greu ges­tionând apa pe care o avem din rezervoarele de înmaga­zinare din Petrila şi din Petroşani. Apa din Taia ajunge în Lonea, Petrila şi partea de Nord a oraşului Petroşani”, a de­clarat Cristian Ionică (foto), managerul Apa Serv Valea Jiului SA.
Proiectul de modernizare a staţiei se întinde pe o perioadă de doi ani de zile, dar subunitatea Apa Serv va funcţiona în continuare şi în această perioadă. Vor fi situaţii în care staţia va trebui oprită pentru anumite perioade, astfel ca exe­cutantul să poate face unele lucrări, însă consumatorii din estul Văii Jiului nu vor rămâne fără apă în acest timp. In­vestiţia derulată la Taia se ridică la 18 milioane de lei, bani pro­veniţi din fonduri europene.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

19 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

17 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

17 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

17 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

17 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

18 ore ago