Comunitate

Apa Serv Valea Jiului îşi reabilitează o staţie de importanţă strategică

Maximilian Gânju

Staţia Zănoaga este deosebit de importantă atât pentru societatea de apă şi canal, cât şi pentru populaţia Văii Jiului. Obiectivul intră în reabilitare totală şi odată modernizat va respecta toate standardele europene şi internaţionale în privinţa calităţii apei potabile.
Staţia Zănoaga din cadrul SC Apa Serv Valea Jiului acoperă necesarul de apă potabilă în cazul în care Staţia Valea de Peşti a fi în imposibilitate de a funcţiona. Fiind la mijlocul sistemului de furnizare, staţia poate fi configurată să asigure apă potabilă atât pe vestul, cât şi estul Văii Jiului.
„În tot sistemul de alimentare cu apă avem această staţie Zănoaga deosebit de importantă care, în momentul în care sunt probleme la Valea de Peşti, poate da apă până în Vulcan ori zona de nord a municipiului Petroşani. (…) Această staţie are o uzură atât fizică, cât şi morală, şi nu este o lucrare uşoară reabilitarea ei. La Zănoaga reabilităm atât captarea cu o aducţiune de circa patru kilometri, cât şi staţia în sine. Această reabilitare înseamnă schimbarea întregului flux tehnologic al staţiei. Partea de filtrare va avea un plus pe lângă toate staţiile din Valea Jiului, pentru că pe lângă filtrele clasice cu nisip, o să avem şi un filtru cu cărbune activ. Acest lucru ne duce la o calitate ridicată a apei potabile”, a declarat Cristian Ionică (foto), directorul general al Apa Serv Valea Jiului.
Lucrarea de reabilitare va fi derulată pe o perioadă de 36 de luni, iar alte 36 de luni va fi urmărită în exploatare, ca mai apoi să fie încheiată.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

13 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

13 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

13 ore ago