Ce locuri de agrement pune la dispoziție Primăria Deva

Adriana Năstase

Reprezentanții Primăriei munic­i­piu­lui Deva susțin că devenii au nevoie de relaxare și distracție, după săptămâna de lucru, iar unii care nu merg în con­cedii trebuie să aibă și aici, acasă, cum să-și petreacă timpul liber.

Cărți de închiriat
Astfel, sunt trei locuri unde locuitorii reședinței de județ se pot distra și unde pot petrece timp alături de prieteni. Este vorba de Ștrandul Municipal, care s-a redeschis deja de o lună. Amatorii de bălăceală sunt așteptați aici, pentru a se bucura de soare și să se relaxeze.
„Clienții au la dispoziție următoarele facilități: trei bazine cu apă, dușuri, ca­bine de schimb, terase, puncte de ali­mentație publică, teren de fotbal pe nisip, teren de volei și tenis, zonă de fit­ness. În incinta ștrandului va funcționa un punct de prim ajutor și un punct de salvamari dar și ((Biblioteca de vară)), un punct de închiriere cărţi al Bibliotecii Ju­de­ţene, amenajat într-o cochetă căsuță din lemn care va funcționa în regim de sală de lectură”, au informat reprezen­tanții Primăriei Deva.

Tarifele de acces, la fel ca și în anii trecuți
Tarifele de acces în Ștrandul muni­ci­pal sunt la fel ca și în anii anteriori, res­pec­tiv intrare adulți – 10 lei, intrare copii, elevi, studenți, pensionari – 5 lei. Re­pre­zentanții administrației publice locale spun că aici au fost efectuate lucrări de deratizare, dezinsecție, dezinfecție, iarba a fost tunsă, băncile din incintă și anumite elemente, inclusiv de la bazine au fost reparate și vopsite, acolo unde a fost cazul. Vestiarele și grupurile sani­tare au fost igienizate. Administratorii Ștrandului au suplimentat și numărul de șezlonguri, deoarece în perioadele aglo­me­rate acestea s-au dovedit insufi­ci­en­te. Ștrandul Municipal se află în ad­mi­nis­trarea Serviciului Baze Sportive și de Agre­ment din cadrul Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Munici­pală (SPIGM) Deva.

O nouă instalație de clorinare
După aproape doi ani de pandemie, Complexul Aqualand și-a redeschis și el porțile. Devenii și nu numai ei, sunt aşteptaţi să se relaxeze şi să se distreze în bazinele de mai multe dimensiuni, cu valuri sau hidromasaj, ale bazei de agrement.
„Aqualand” Deva s-a redeschis pentru public. Reprezentanţii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Munici­pa­lă (SPIGM) Deva, în administrarea căruia se află complexul acvatic, au luat toate măsurile necesare de protecţie astfel încât cei care trec pragul să se relaxeze într-un mediu sigur. Amplasarea şez­lon­gu­rilor respectă regulile privind dis­tan­ţarea socială, dezinfectantul nu lipseşte, iar personalul a fost special instruit., au anunțat la redeschiderea complexului acvatic cei care-l administrează.
La Aqualand sunt șapte bazine, saună, baie cu aburi, cabinete de masaj. Aici a fost achiziționată o nouă instalație de clorinare, cu clor lichid, astfel că s-a ajuns la o calitate a apei mult superioară celi de dinainte de această investiție.

Ofertă mai mare
Și Pădurea Bejan rămâne o zonă de agrement mult căutată de deveni. Mai ales că aici ei pot găsi locuri umbroase unde pot face picnic, pot juca tenis de câmp sau tenis cu piciorul, pot face grătare. Zona a fost refăcută, iar aici se găsesc și aparte de fitness.
„Ne-am gândit să le oferim devenilor mai multe locuri unde să se relaxeze. Este vară, oamenii trebuie să se și dis­treze, pentru că și muncesc foarte mult. Avem planuri să dezvoltăm și această ofertă pentru anii viitori”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

9 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

9 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago