Categories: Actualitate

Casa natală a părintelui Arsenie Boca, scoasă la vânzare de o agenţie imobiliară

Casa din comuna hunedoreană Vaţa de Sus în care a copilărit Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare pe olx.ro de o agenţie imobiliară din Cluj, susțin cei de la RTV. „Aşteptăm ofertele dumneavoastră pen­tru cumpărarea acestui loc mirific”, se arată în anunțul agenției.

Drum dificil
Neobişnuit este faptul că agenţia imo­biliară nu are stabilit un preţ, ci îi îndeamnă pe potenţialii cumpărători să facă o ofertă. Pe locul casei în care a copilărit Arsenie Boca se află o casă veche din lemn şi chirpici cu pereţii acoperiţi de portretele de mari dimensiuni ale lui Arsenie Boca. Casa păstrează o parte din mobilierul fostei case părinteşti: un pat vechi de peste 100 de ani, o măsuţă şi o băncuţă, toate din lemn.
„Până în urmă cu câţiva ani, această căsuţă, folosită şi ca şură, fusese lăsată în para­gină. Ea a fost amenajată, pentru a putea fi din nou locuită. Deşi drumul este greu până aici, tot mai mulţi oameni ajung pe Dealul Bujoara pentru a vedea unde s-a născut părintele”, spune călugărul Nicolae Ionescu, cel care s-a îngrijit de casă.

„Oportunitate unică,
în România, pentru investitorii imobiliari”
„Se vinde locul natal al Sfântului Părinte Arsenie Boca, de pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara. În Munții Metaliferici, din jude­țul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitu­dine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif”, susțin cei care vor să vândă proprietatea.
Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de mar­mură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.
Proprietatea are 8,5 Ha – Teren extra­vilan, fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară. Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, România.Proprietatea face parte din pa­trimoniul spiritual ortodox, unică, inesti­mabilă, ca valoare spirituală. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

17 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

17 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

17 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

17 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

17 ore ago