Categories: Comunitate

CARP Deva se consolidează de la un an la altul

Magdalena Şerban

Înfiinţată în 1950, CARP Deva a cunoscut, de-a lungul anilor, suişuri şi coborâşuri. Cu toate acestea, în prezent, a te număra printre membrii săi înseamnă a avea un ajutor asigurat şi o serie de avantaje.

Trend ascendent
Fost director  tehnic de producţie al fabricii de ciment de la Chişcădaga, mai apoi, director al uneia dintre cele mai mari uzine de preparare a minereurilor (Moldova Nouă), cu experienţă în siderurgie, minerit şi construcţii, preşedintele actual al CARP Deva, Francisc Kovacs, consideră că nu este nimic întâmplător în faptul că a ajuns mai aproape de pensionari. „În 2007, am fost ales preşedinte al CARP Deva, în urma votului Adunării Generale. De atunci, de când am preluat această funcţie, consider că lucrurile au evoluat. Graficele financiare şi rapoartele statistice stau mărturie la ceea ce afirm, motiv pentru care, intenţionez să le fac publice, în ediţiile următoare ale cotidianului Mesagerul Hunedorean, pentru a oferi atât transparenţă a tot ceea ce înseamnă CARP Deva, cât şi posibilitatea de a ne face cunoscuţi şi din acest punct de vedere, în rândul membrilor actuali, cât şi al celor care vor să intre în clubul nostru. Am luat ca punct de referinţă în analiza făcută, anul 2006, respectiv 2010, timpul scurs de atunci şi până în prezent dovedindu-ni-se un aliat de nădejde”, a menţionat Francisc Kovacs.

Rezumatul a cinci ani
Până la prezentarea graficelor, Francisc Kovacs a trasat deja coordonatele celor cinci ani scurşi cu bune şi rele. „Pe scurt, la finele anului 2006, CARP Deva număra 5.081 înscrişi, iar în 2010, numărul membrilor activi a ajuns la 5.955. Tot comparativ, între cele două perioade, atât valoarea împrumuturilor, cât şi cea a cotizaţiilor, au fost dublate. În 2006, nu s-a dat nici un ajutor nerambursabil, însă în anii următori, până în 2010, numărul beneficiarilor (membri cu o pensie de până în 400 lei) a crescut, treptat. De asemenea, tratamentele au crescut şi ele substanţial. Dacă în 2006, se putea face doar un singur tratament gratuit, anual/membru, acum, acestea se fac, în funcţie de recomandările medicilor. Totodată, în ultimii trei ani, patrimoniul CARP Deva s-a dublat. La toate acestea, se mai adaugă câştigarea şi demararea unui proiect european dedicat unui «Centru social pentru persoanele vârstnice» (însumează cabinete medicale specializate pe problemele medicale specifice persoanelor vârstnice, frizerie, coafură, cizmărie, croitorie, spaţii de cazare pentru membrii din afara oraşului, veniţi să urmeze procedurile de tratament etc.). De asemenea, oferim membrilor noştri o serie de facilităţi (ajutoare nerambursabile, ajutoare de deces, împrumuturi curente, compensări – ochelari, proteze dentare), prestaţii medicale şi consultaţii de specialitate (fizioterapie, măsurarea glicemiei, consultaţii stomatologice şi tratamente cu reducere, medicină preventivă, obţinere de glucometre şi lamele-test la preţuri reduse, excursii, activităţi sportive etc.). Un lucru este sigur: nu ne vom opri aici”, a concluzionat preşedintele CARP Deva.

AddThis Website Tools
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Factori care influențează prețul implantului dentar

Te gândești serios să faci ceva cu spațiile edentate din gură? Ce veste bună! Asta…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie de la o fir­mă de insolvență pro­ce­dează ilegal. Cică…

o zi ago

Bulina albă

dr. Ali Iacob Alin, medic primar și șef Compartiment Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Brad Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Ș.S., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de trafic…

o zi ago

Investiţii europene în judeţul Hunedoara – investiţii care se văd în fiecare zi!

Zi de zi, mii de oameni din județ se plimbă prin centre urbane modernizate și…

o zi ago

Adolescentă abuzată de tatăl vitreg

Minora a depus o plângere la Poli­ția Hunedoara, după ce a fost lovită de bărbat.…

o zi ago