S-a lăsat cu amenzi la saloanele de înfrumuseţare

Cristina Ghenea

Odată cu venirea vacanţei, femeile au început să se ocupe mai intens de imaginea lor. Ca urmare, saloanele de coafură, manichiură şi pedichiură, precum şi cele de cosmetică au mult de lucru în această perioadă.

Fără termen de valabilitate

Pentru a se asigura că saloanele de înfrumuseţare funcţionează în condiţiile cerute de lege, inspectorii de la Oficiul de Protecţia Consumatorului au pornit în control prin judeţ. Astfel, 22 de unităţi care prestează servicii de estetică şi igienă personală, din Deva, Hunedoara, Petroşani şi Lupeni, au fost luate la puricat. Pentru că în opt dintre aceste saloane au fost depistate nereguli în ceea ce priveşte afişarea listei cu tarife, a programului de funcţionare, sau a certificatului de înmatriculare la Registrul Comerţului, inspectorii s-au văzut nevoiţi să aplice amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000/salon. De asemenea, aceştia au constatat şi că o parte dintre produsele cosmetice folosite în aceste saloane, nu avea termenul de valabilitate marcat pe ambalaj. În final, amenzile aplicate s-au ridicat la 19.500 lei.

Atenţie la ce cumpăraţi!

Produse cosmetice cu probleme au mai fost găsite şi în comerţ. Inspectorii OPC au controlat 12 magazine din tot judeţul, în care se vând astfel de produse. Dintre acestea, în nouă au fost găsite deodorante stick, creme sau ape de toaletă pe care nota informativă era imposibil de citit, dar şi rujuri şi gloss-uri de buze şi creioane dermatograf fără traducerea în limba română a elementelor de tip informativ. Trei din magazine, din Petrila, Lupeni şi Vulcan, au primit câte 5.000 de lei amendă, în timp ce două, din Hunedoara şi Deva, au fost sancţionate cu câte 2.000 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.