Categories: Comunitate

Cărbunele vine, din nou, la Termocentrala Mintia!

Aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia a fost reluată pe calea ferată, în condiţiile în care conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a ajuns la un acord cu compania de transport feroviar în ceea ce priveşte plata datoriilor, inclusiv cu sprijinul Primăriei Deva.
„Primăria Deva s-a implicat financiar în rezolvarea acestei probleme. Transportul de cărbune s-a reluat, aşteptăm patru garnituri de tren cu cărbune din Valea Jiului. Suntem în grafic“, a declarat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”. Liderul sindical a mai spus că din discuţiile pe care le-a avut ieri cu conducerea CEH şi cu reprezentanţi ai Ministerului Economiei, există promisiuni potrivit cărora şi plata salariilor se va face la timp.
În prezent, stocul de cărbune al Termocentralei Mintia este la limită, susţin sindicaliştii, care atrăgeau atenţia, în urmă cu două zile, că în depozite cantitatea de huilă ajungea doar pentru funcţionarea cu un cazan pentru 48 de ore. Aproape 4.500 de apartamente din Deva şi instituţii publice beneficiază de căldură şi apă caldă furnizate de Termocentrala Mintia, primăria achitând subvenţii către CEH pentru energia termică furnizată consumatorilor casnici. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Paste

24 de ore ago

Felicitare Paste

24 de ore ago

Felicitare Paste

24 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

24 de ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

24 de ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

24 de ore ago