Categories: Actualitate

Campanie de informare pentru obţinerea cărţii de identitate

 

Peste 650 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, de la şase unităţi de învăţământ din municipiul Deva au participat, în perioada 1 octombrie – 10 noiembrie 2017, la acţiunile desfăşurate în cadrul campaniei de informare “Am 14 ani!”, organizată de Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva.

     În luna octombrie, pe parcursul a 9 zile, campania s-a derulat la Şcoala Gimnazială “Andrei Şaguna”, Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, Liceul Teoretic “Teglas Gabor”, Colegiul Naţional “Decebal” şi Colegiul Naţional Sportiv “Cetate”, iar la acţiunile programate luna aceasta participă elevi de la Colegiul Tehnic Energetic “Dragomir Hurmuzescu” şi Colegiul Naţional Pedagogic “Regina Maria”.

    Campania are rolul de a identifica elevii care au împlinit 14 ani şi nu au încă un act de identitate, dar se adresează şi celor care vor împlini în curând această vârstă. În cadrul acţiunilor desfăşurate în şcoli, adolescenţii sunt informaţi cu privire la procedura obţinerii unei cărţi de identitate, rolul şi importanţa documentului, precum şi drepturile şi obligaţiile legale pe care le au posesorii acestuia.

    Pe de altă parte, aproape 50 de persoane din comunele Brănişca, Certeju de Sus, Hărău şi Veţel şi-au făcut acte de identitate în intervalul 1 septembrie – 9 noiembrie 2017, în cadrul campaniei ”Prioritate la identitate 2017!”, desfăşurată de Primăria Municipiului Deva, care are ca scop punerea în legalitate pe linie de evidenţa persoanelor şi stare civilă a cetăţenilor din cele patru comune arondate.

    Până la finele acestei luni, echipele Direcţiei Publice Locale de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă (DPLEPSC) se vor deplasa cu staţia mobilă în comunele Brănişca (16 noiembrie, la ora 10.00) şi Certeju de Sus (23 noiembrie, ora 10.00) pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care solicită eliberarea unor noi documente, în cazul expirării, deteriorării sau pierderii acestora. Printre beneficiarii campaniei se numără persoanele care locuiesc la distanţe mari de sediul DPLEPSC Deva, persoanele netransportabile sau internate în instituţii de ocrotire socială, precum şi cetăţenii români de etnie romă. (Adriana Clej)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

3 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

3 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

3 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

3 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

3 ore ago