Categories: Comunitate

Burtiplici şi Tontonici au ajuns la Vaţa

Magdalena Şerban

Peste 100 de prichindei din cadrul grădiniţei şi şcolii generale din Vaţa de Jos au avut ocazia să cunoască bucuria copilăriei, trăind fiecare glumă a celor doi simpatici clovni, Burtiplici şi Tontonici, care au adus pe scena căminului cultural din centrul de comună, spectacolul ce le poartă numele.

O poveste, o bucurie

Doi actori cu zâmbetul la ei (Roxana Olsanschi şi Radu Pavel), copii puşi pe voie bună, Burtiplici, care a înviorat atmosfera cu glume şi cântece şi Tontonici, care a încercat să strice totul – cam aşa au stat lucrurile, luni, la Vaţa de Jos. “De când sunt primar, în fiecare an, cu ocazia zilei de 1 Iunie, din bugetul local, am organizat câte un spectacol pentru copii şi le-am dăruit dulciuri. Totodată, de Paşti şi de Crăciun, au existat expoziţii tematice de pictură ale acestora (o parte a lucrărilor fiind expusă la căminul cultural din Vaţa de Jos şi alta, la primărie). Acum, am ales să includem şi însemnătatea zilei de 1 Iunie într-o expoziţie tematică de desene, dedicată acestei zile speciale. Pentru comunitate, în 19 iunie am pregătit tradiţionala Nedeie de la Vaţa, din cadrul căreia nu vor lipsi Taraful de la Vaţa şi Ansamblul de la Blăjeni, totul în colaborare cu Filarmonica de Stat Oradea. La noi, sezonul nedeilor a început încă din a doua săptămână de după sărbătorile pascale. Nedeia ţine loc şi de zilele comunei, tocmai de aceea nu am vrut să stric acest obicei care este mai vechi decât mine”, a precizat Milu Folescu, primarul comunei Vaţa de Jos.

Cei doi clovni, un brand în devenire

Cât despre cei doi clovni, aceştia s-au lipit repede de sufletele micilor spectatori, au făcut poze cu aceştia şi au avut parte de admiratori înfocaţi. „Această comedie dedicată copiilor şi nu numai (am şi scris pe afiş trei ani plus) am gândit-o ca un spectacol itinerant, cu care vrem să acoperim cel puţin tot judeţul şi apoi să începem cu judeţele limitrofe. De menţionat că cei doi (Burtiplici şi Tontonici) ne dorim să devină un brand. Drept consecinţă, următorul spectacol va avea un nume sugestiv continuităţii brand-ului, respectiv “Burtiplici şi Tontonici se întorc”. Cert este însă că aceşti comici ai Teatrului de Artă din Deva vrem să fie recunoscuţi peste tot unde vor merge. O altă noutate este că vom încerca să facem o dată pe săptămână, la matineu, un spectacol pentru copii, care va rămâne permanent”, a subliniat Mihai Panaitescu, regizorul comediei “Burtiplici şi Tontonici”.

MesagerulHunedorean