Categories: Sport

„Bogaţii“, aproape egali cu „desculţii“

Ciprian Marinuţ

Şase echipe din cele două serii ale Ligii a V-a Hunedoara au punctaj maxim, după primele două etape de campionat, iar altele şapte dintre cele 22 nu au agonisit nici un punct. „Clasa de mijloc“ a competiţiei are nouă echipe care au acumulat între unu şi patru puncte.

Numai şase sunt… valoroase
În fotbalul mic, sita valorică se cerne aproape la fel de rapid ca norocul la… tragerile loto. Ca dovadă, după doar două etape ale Ligii a V-a Hunedoara, echipele cu pretenţii au reuşit să se instaleze pe locurile fruntaşe, cu punctaje maxime. În Seria 1, Agrocompany Băcia, Cetate Răchitova şi Măgura 2010 Pui şi-au trecut în cont câte două victorii şi au confirmat că se vor duela pentru supremaţie în acest sezon. Similar stau lucrurile şi în Seria 2, unde tot trei echipe, respectiv Key Systemsro Ribiţa, Berianul Beriu şi Unirea Veţel, au obţinut şi ele câte două victorii şi sunt pe podium cu punctaj maxim.

Şapte n-au nici număr la casă
La polul opus se află şapte grupări în suferinţă în primele două etape, care sunt încă la cota zero la numărul de victorii sau puncte acumulate.
Este cazul formaţiilor Cerna Lunca Cernii, Streiul Baru, AS Sântămăria Orlea şi Narcisa Sălaşul de Sus, din Seria 1, şi a echipelor Mureşul Brănişca, Victoria Dobra şi Santos Boz din Seria 2. Există şi o „clasă de mijloc“ a competiţiei formată din nouă echipe care au acumulat între unu şi patru puncte. Între aceste grupări, unele au speranţe de mărire, iar altele speră să nu se afunde şi mai tare în nisipurile mişcătoare din subsolul clasamentului.
Dincolo de clasament şi punctaje, îmbucurător este că în ambele serii componenţii celor 22 de echipe au manifestat o poftă de gol lăudabilă. Astfel, după startul cu „o ploaie de goluri“ din prima rundă, şi în etapa a doua s-a consemnat o medie de peste patru goluri pe meci. Ca dovadă, în cele cinci meciuri ale Seriei 1 s-au marcat 22 de goluri, iar în cele şase partide ale seriei 2 s-au înregistrat 29 de goluri.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

34 de minute ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

35 de minute ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

36 de minute ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

37 de minute ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

40 de minute ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

40 de minute ago