Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Protocolul Varșovia, de Steve Berry, apărută la Editura RAO Books, București, 2020.

 

Atât de actual

Cititorii pasionați de numeroasele romane thrillere istorice sau de spionaj ale lui Steve Berry știu din precedentele cărți care îl au drept erou pe Cotton Malone, apărute și în românește – nu mai puțin de nouă la număr (toate, evident, la Editura RAO) că va fi o lectură cu de toate, ce merită citită. De astă dată, Steve Berry scrie un roman la fel de captivant, de spionaj și politic în egală măsură, foarte actual. Malone, fost agent de informații al Departamentului de Justiție, care deține acum un anticariat în Copenhaga, este în Belgia pentru a participa la cel mai mare târg de carte antică din Europa. Când trei bărbați fură o relicvă, acțiunea se precipită și Malone este aruncat într‑o luptă sângeroasă între trei națiuni pentru un secret care, dacă este dezvăluit, ar putea schimba echilibrul de putere în Europa. De pe străduțele cu parfum de epocă ale orașului Bruges, din Belgia, până la interioarele elegante ale Castelului Wawel, din Polonia, și în adâncurile unei uriașe mine de sare, romanul vă poartă într-o aventură plină de surprize, în care singura necunoscută rămâne… Protocolul Varșovia. Are, la final, o notă a autorului din care reiese dragostea lui pentru Polonia și lupta sa pentru existență, o Polonie despre care fostul președinte american spunea că „nu este nici în Est, nici în Vest. Polonia este centrul civilizației europene. A contribuit din plin la această civilizație. O face șio astăzi, refuzând în chip magnificsă se împace cu asuprirea.”

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

5 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

5 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

5 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

5 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

5 ore ago