Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

 

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Rețeaua împăratului, de Steve Berry, apărută la Editura Rao, București, 2022.

 

Rescrie file de istorie

În cea mai recentă aventură Cotton Malone a lui Steve Berry, autor de bestsellere New York Times, iese la iveală un dosar secret al unui spion sovietic din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, cu informații care, dacă se dovedesc adevărate, nu doar ar rescrie istoria, ci ar putea afecta viitoarele alegeri naționale din Germania și ar modifica peisajul politic al Europei. Doi candidați se luptă pentru a deveni cancelar al Germaniei. Unul este un patriot care a slujit în ultimii șaisprezece ani, celălalt un uzurpator, aprinzând flăcările urii naționaliste. Ambii adăpostesc secrete, dar numai unul știe adevărul despre celălalt. Ei se află pe un curs de coliziune, având ca punct central evenimentele unei zile fatidice – 30 aprilie 1945 – și ceea ce s-a întâmplat adânc sub Berlin, în Fürher bunker. Adolph Hitler și Eva Braun au murit acolo? Martin Bormann, confidentul apropiat al lui Hitler, a reușit să scape? Și, și mai important, unde au dispărut miliardele din comoara nazistă în zilele de apus ale celui de-al Doilea Război Mondial? Răspunsurile la aceste întrebări vor determina cine devine următorul cancelar al Germaniei.

 

Despre autor

STEVE BERRY este avocat și, deși nu mai practică avocatura, se implică în politica locală din Georgia. Interesul său pentru istorie l-a îndemnat spre cariera de scriitor. A debutat în 2003 cu thrillerul Camera de chihlimbar, care a devenit imediat un bestseller în Statele Unite. Următoarele sale cărți au urcat rapid în topurile întocmite de USA Today, Publisher’s Weekly, The New York Times.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago