Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea O mie de corăbii, de Natalie Haynes, apărută la Editura Trei, Pandora M, București, 2023.

 

Un roman fascinant, despre pasiuni și trădare

O mie de corăbii, tradus în limba română de Ioana Filat, este mai mult decât clasicul roman de război. Această istorie a Troiei este țesută prin poveștile femeilor care iau parte la confruntarea de legendă. Narat de vocile muritoarelor și de ale zeițelor din panteonul grecesc, romanul a fost inspirat de Iliada. Troia arde, distrugerea și măcelul sunt totale, troienii au fost părăsiți de zei, grecii au reușit în sfârșit după zece ani lungi să pună mâna pe prada mult dorită. Plaja troiană, locul care adăpostește tabăra grecilor, este plină de troiene luate sclave și transformate în văduve și orfane de nevoia de sânge a grecilor.

Cine e autorul?

Natalie Haynes este printe cele mai populare scriitoare britanice, dar și comediană multiplu premiată, jurnalistă și broadcaster. A publicat trei romane: The Amber Fury (2014), The Children of Jocasta (2017) și A Thousand Ships (O mie de corăbii, 2019), nominalizat la Women’s Prize for Fiction în 2020. A scris două volume de nonficțiune, The Ancient Guide to Modern Life (2010) și Pandora’s Jar (2020). Este autoarea unei serii de emisiuni radio, Natalie Haynes Stands Up for the Classics, și publică frecvent cronici în The Independent și The Guardian.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

o zi ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

o zi ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

o zi ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

o zi ago