Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Grecii. O istorie globală, de Roderick Beaton, apărută la Editura Trei, București, 2022.

 

Este o poveste care ne poartă pe întregul glob și străbate aproape patru milenii de istorie, de la comorile arheologice ale spațiului egeean din Epoca Bronzului și miturile vechilor zei și eroi, până la politicile Uniunii Europene de astăzi. Suntem martori la gloria faimoaselor orașe-stat Atena și Sparta, la campaniile duse pe teritorii îndepărtate de Alexandru cel Mare, la începuturile creștinismului, la imperiul de o mie de ani al bizantinilor, la revirimentele valorilor clasice din epoca renascentistă și cea iluministă.

 

Despre autor

Roderick Beaton este profesor emerit la King’s College London, unde deține catedra Koraes de istorie, limbă și literatură greacă modernă și bizantină. I-a fost decernat de patru ori Premiul Runciman, printer cărțile încununate cu această distincție numărându-se George Seferis: Waiting for the Angel: A Biography; Byron’s War: Romantic Rebellion, Greek Revolution (finalistă și la Premiul Duff Cooper) și, mai recent, Greece: Biography of a Modern Nation (finalistă și la Premiul pentru istorie Cundill). Este membru al Academiei Britanice și Comandor al Ordinului de Onoare al Republicii Elene.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

2 zile ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

2 zile ago