Categories: ActualitateFlash

Berbeceanu, judecat în acelaşi dosar cu anchetatorii săi

Natalia Bumbac

Comisarul Traian Berbeceanu (foto) va fi judecat în acelaşi dosar cu anchetatorii săi. Ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus conexarea celor două dosare în care este implicat fostul şef al BCCO Alba.

Primul dosar se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, unde Berbeceanu a fost trimis în judecată pe baza acuzaţiilor aduse de Ioan Mureşan, fostul şef al DIICOT Alba, fostul procuror Nicolaie Cean şi poliţistul Alin Muntean. În al doilea dosar care se judecă la ÎCCJ, lucrurile stau exact invers, Mureşan, Cean şi Muntean au fost trimişi în judecată după ce au fost acuzaţi de Traian Berbeceanu că i-au fabricat un dosar cu probe false. Cele două dosare sunt strâns legate între ele, prin prisma persoanelor implicate, dar şi a felului în care au decurs evenimentele, dar se disting prin faptul că au fost instrumentate de parchete diferite. Dacă de dosarul lui Berbeceanu s-au ocupat procurorii DIICOT, de anchetarea lui Mureşan, Cean şi Muntean s-au ocupat procurorii DNA. Aşadar rămâne de văzut care dintre procurori va prelua cazul în continuare, deocamdată neexistând o decizie a instanţei în acest sens.

Va fi audiată Alina Bica?
Reamintim că varianta conexării dosarelor a fost pusă în discuţie la termenul anterior din dosarul de la ÎCCJ, atunci când Traian Berbeceanu a cerut audierea în calitate de martor a Alinei Bica, fosta şefă DIICOT. Dacă în privinţa conexării dosarelor magistraţii s-au pronunţat, pentru audierea martorilor ceruţi de Berbeceanu nu a fost dată o soluţie publică. Tot la şedinţa de ieri de la ÎCCJ, magistraţii l-au audiat pe Berbeceanu în calitate de parte vătămată şi pe Nicolaie Cean calitate de inculpat. Pe de altă parte şi dosarul lui Berbeceanu de pe rolul Tribunalului Bucureşti a avut ieri termen, dar în urma deciziei de conexare, dosarul a fost trimis la ÎCCJ.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Au adunat laolalta niste jigodii. O pedeapsa corecta ar fi cam 5 ani de puscarie cu executare pt fiecare. Toti patru sunt niste jeguri.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

15 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

15 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

15 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago