Categories: ActualitateFlash

Bebeluş născut pe munte, salvat de pompieri

Alice Brandisz

Duminică, o femeie de 20 de ani a dat naştere unui băieţel, într-o zonă muntoasă, greu accesibilă. Suzana Toma se afla împreună cu soţul ei la cules de fructe de pădure la munte, într-un loc numit Fântâna Rece, din zona localităţii hunedorene Baru.

Deşi tânăra nu prezenta nici un semn că se apropie momentul naşterii, la un moment dat au început contracţiile. Pentru că starea femeii se înrăutăţea, soţul a apelat numărul de urgenţă 112, pentru a solicita ajutor. Din cauza zonei greu accesibile în care se aflau cei doi, echipajele de intervenţie nu au putut ajunge imediat. Paramedicii au ţinut însă în permanenţă legătura prin telefon cu soţul femeii însărcinate. Aceştia l-au coordonat pas cu pas pentru  a-i acorda soţiei ajutorul necesar. La câteva minute de la sosirea pe lume a micuţului, un echipaj de prim ajutor al subunităţii de pompieri Baru a ajuns la locul indicat. Pompierii au avut de parcurs  un drum de aproximativ două ore pe o potecă de munte abruptă. Imediat, salvatorii au tăiat şi clampat cordonul ombilical şi au eliberat căile aeriene ale micuţului. De asemenea, l-au curăţat şi înfăşat în propriile lor tricouri. În plus, au monitorizat-o pe mamă şi au transportat-o pe jos, cu ajutorul unei tărgi, până la un punct de întâlnire cu primarul comunei Baru, Daniel Răducanu. Acesta a venit în sprijinul cuplului şi a pus la dispoziţia femeii şi nou-născutului o maşină de teren, cu care au fost duşi până la locul în care se afla ambulanţa.
Femeia şi băieţelul acesteia, de 2.700 grame, născut prematur, au ajuns în stare bună la spitalul din Haţeg, unde au fost preluaţi de medicii UPU.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago